expo

LE RIRE, L’HORREUR ET LA MORT

Tot 19/5, Musée du Quai Branly, Parijs

Van het prima getitelde Demonic Cat tot het beeldend getekende Blood of Jesus: Quai Branly haalt een waanzinnige collectie geschilderde filmaffiches van Ghanese videoclubklassiekers in huis.

quaibranly.fr

expo

DE GROTE VERANDERING

Tot 11/8, Bonnefantenmuseum, Maastricht

Rusland kende vóór Kandinsky en Malevitsj al revolutionaire schilders. Bonnefanten legt een stukje vergeten kunstgeschiedenis bloot met Ilja Masjkov, Vasili Denisov en Natalja Gontsjarova.

bonnefanten.nl

film

5 JAAR FILMLAB

18/3, Offoff Art Cinema, Gent

Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van FilmLab, een selectie van de radicaal andere Vlaamse film. Met onder meer Nicolas Provosts Plot Point en The Wave van Sarah Vanagt en Katrien Vermeire.

offoff.be

concert

THE INTERNET + KILO KISH

18/3, AB, Brussel

Na Tyler the Creator en Frank Ocean kruipt The Internet, oftewel Syd tha Kyd en Matt Martians, uit de schaduw van Odd Future. Plus Kilo Kish, deel van KoolKatsKlub.

abconcerts.be

concert

JAN SWERTS + ECHO BEATTY

19/3, Stuk, Leuven

‘Muziek waarvoor de nachtradio is uitgevonden’, aldus Onze Man over Jan Swerts’ Anatomie van de melancholie. Ergens tussen Wim Mertens en Nick Drake.

stuk.be

film

SUNDAY BLOODY SUNDAY

19/3, Cinema Zuid, Antwerpen

Heeft geen fluit te maken met U2’s drumroffel, John Schlesingers seventiesklassieker over een biseksuele driehoeksrelatie. Extra punten als u Daniel Day-Lewis spot in een van zijn eerste kleine rollen.

cinemazuid.be

boeken

PASSA PORTA FESTIVAL

20-24/3, diverse locaties, Brussel

Lezingen, debatten, workshops en gesprekken met onder meer Boualem Sansal, Liao Yiwu, Julian Barnes, Geert Mak en Karl Ove Knausgård. Brussel staat vier avonden en één dag lang in het teken van de letteren.

passaporta.be

event

STUDIO CACTUS DOET OPEK

22/3, Opek, Leuven

Onder het motto ‘alles voor de kunst en kunst voor allen!’ laat Studio Cactus jong en veelbelovend talent met muziek, theater en woord hun ding doen. Aanstekelig.

studiocactus.org

festival

(S)TAALKAART

22/3, AB, Brussel

Guido Belcanto, Spinvis, Aroma di Amore,’t Hof van Commerce, Eefje de Visser, Jan De Wilde met Arne Vanhaecke: AB brengt in een nieuw festival een opmerkelijk brede staalkaart van wat het Nederlandstalig lied te bieden heeft.

abconcerts.be

expo

TURBULENCES II

Tot 1/9, Villa Empain, Brussel

Villa Empain, alleen al om zijn fraaie art deco uw aandacht waard, laat meer dan dertig kunstenaars spelen met het thema ’turbulenties’. Met onder meer Bill Viola, Ryoichi Kurokawa en Wim Delvoye.

villaempain.com

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content