FOCUS op de WEEK 15 – 21/9

© gf©HELL O MONSTERS

film Patrice Chéreau

Tot 17/10, Cinematek, Brussel

Tien films, zo ongeveer om de vier jaar één, maar die mogen er wel zijn: Cinematek toont ze allemaal, van L’Homme blessé over La Reine Margot tot Intimacy, en focust zelfs op het aanzienlijke theaterwerk van de regisseur.

cinematek.be

expo Another Brick in the Hole – Hell’o Monsters

Tot 27/10, Alley Art Gallery, Hasselt

Monsters zijn ook maar stukken mens die een beetje slecht aan elkaar geplakt zijn. Zoek de stukjes mens in de fantastische grafiek van dit monsterlijke collectief.

alley.be

concert Black Dice

15/9, AB Club, Brussel

James Murphy, Sonic Youth, Animal Collective: de pleitbezorgers van het New Yorkse art-noise-pyschedelicacollectief Black Dice zijn niet van de minsten. Tegenwoordig lijkt hun wild geraas bijwijlen zelfs op popmuziek. Komt dat tegen!

abconcerts.be

film PUNK’s not deaf!

Tot 14/10, Cinema Nova, Brussel

De punkste bioscoop van de hoofdstad exploreert wat er van de hanenkammen van voorheen nog overeind staat. Derek Jarmans Jubilee bijvoorbeeld, DOA natuurlijk – over de enige Amerikaanse tour van de Sex Pistols – of Punk in Africa.

nova-cinema.org

clubbing Los Niños (met Kim Ann Foxman)

15/9, Designcentrum Winkelhaak, Antwerpen

De immer jonge feestvarkens van Los Niños trekken opnieuw naar Antwerpen, versterkt met plaatselijke dj Pan Warrior en Kim Ann Foxman, u vertrouwd van Hercules & Love Affair. Classic and deep.

losninos.be

expo A Wonderful World – Gérard Rancinan

Tot 10/11, Galerie Valérie Bach, Brussel

Schuif mee aan bij het laatste avondmaal. De pot schaft twaalf onthoofde Micky Mousjes, en Jezus is ook al niet meer wat hij geweest is. Fotograaf Gérard Rancinan kiekt een heerlijke nieuwe wereld, een pretpark dat nooit de deuren sluit, tenzij je eruit wilt.

galerievaleriebach.com

festival Bozar Electronic Arts Festival

20-22/9, Bozar, Brussel

Niet meer alleen muziek, zoals de nieuwe naam aangeeft, maar wel nog heel veel. Ben Frost, Daníel Bjarnasson en de Sinfonietta Cracovia zullen er levend Tarkovski’s film Solaris begeleiden, om maar iets te noemen.

bozar.be

festival Dames draaien

20-23/9, Botanique, Brussel

Vier dagen zwaaien vrouwelijke regisseurs de plak in de Botanique, met opnieuw een dertigtal films, uit eigen land, maar vooral van over de hele wereld.

ellestournent- damesdraaien.org

film Scoop!

21/9, Cinematek, Brussel

Elke voorlaatste vrijdag van de maand zoekt Cinematek de journalist in de film, zoals in Citizen Kane. Ronald Ockhuysen leidt u in in deze speurtocht naar het leven van een mediatycoon.

cinematek.be

film The Big Doll House

21/9, DOKparking, Gent

Vrouwen in de cel! Een lesbische cipier! Douchescènes! Pam ‘Jacky Brown’ Grier! Drive-in! DOKparking!

dokgent.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content