FOCUS OP DE WEEK 14-20/4

THE ASTEROID GALAXY TOUR landt in de Botanique.

concert

THE ASTEROID GALAXY TOUR

14/4, Botanique, Brussel.

De vrolijke Zweden nemen je mee op een vintage klinkende reis door het popuniversum – met het gloednieuwe Out of Frequency in hun knapzak.

botanique.be

concert

PHRONESIS

14/4, C-mine, Genk; 15/4, Vrijstaat, Oostende.

Nog steeds heel erg Alive: Phronesis. Het Londense pianotrio wil zijn reputatie als een van de spannendste ensembles ook in België alle eer aandoen – tot tweemaal toe.

cminejazz.com

vrijstaat-o.be

videokunst

VIDEO IN THE CITY

18-27/4, Galeries, Brussel.

De dertigste editie van Art Brussels is goed voor de eerste editie van Video in the City, en die geeft exact wat ze belooft: internationaal videotalent stelt tentoon in de kelders van de Brusselse Koninginnegalerij.

galeries.be

concert

CHICK COREA &

GARY BURTON

19/4, Flagey, Brussel.

Twee oude vrienden – en veelvuldige Grammywinnaars – samen op één podium, voor een winnende combinatie van piano en vibrafoon.

flagey.be

film

TYRANNOSAUR

19/4, Gent, Kortrijk, Antwerpen, Leuven en Hasselt.

Een nieuwe vaste afspraak voor cinefielen: het Filmfestival Gent presenteert maandelijks een door hen geselecteerde avan-première in vijf verschillende bioscoopzalen. Het verwoestende Britse drama Tyrannosaur van Paddy Considine bijt de spits af.

filmfestival.be

film

THE LAND

19/4, Cinematek, Brussel.

Zeventig jaar geleden schokte de oervader van de documentaire, Robert Flaherty, het publiek met een trieste roadtrip door het desolate midwesten. Cinematek haalt zijn film – letterlijk! – uit de kelder te uw aller vertier.

cinematek.be

beurs

ART BRUSSELS

19-22/4, Brussels Expo, Brussel.

Groot, groter, grootst. Met 182 deelnemende galeries, 2000 tentoongestelde artiesten en 30.000 liefhebbers voor zijn 30e editie geldt Art Brussels als een van de belangrijkste Europese kunstevenementen. artbrussels.be

filmfestival

OPEN DOEK

20-29/4, Turnhout, Roeselare, Koersel-Beringen en Lier.

Van Michael Winterbottoms opener Trishna tot slotfilm Rebelle en de vele prenten daar tussenin: ook bij zijn twintigste editie breekt Open Doek een lans voor kwaliteitsvolle wereld-cinema.

opendoek.be

beurs

SLICK BRUSSELS

20-22/4, Wild Gallery, Brussel.

Slick komt voor het eerst naar Brussel, en de van oorsprong Parijse kunstbeurs brengt maar liefst 46 internationale galeries mee. ‘De andere beurs’, noemen de organisatoren het event zelf, ontdek waarom.

slickartfair.com

fotografie

COMPULSION – ALEX PRAGER

20/4 – 26/5, Michael Hoppen Gallery, Londen.

Voelt u ook plots een onweerstaanbare drang om naar Londen te trekken? Alex Pragers gigantische diptieken van L.A. én haar nieuwste kortfilm La Petite Mort zitten daar zeker voor iets tussen.

michaelhoppengallery.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content