concert

BLACK STONE RAIDERS

14/1, Petrol, Antwerpen.

Een nieuwe supergroep is geboren. Verwelkom in Antwerpen: Jean-Paul Bourelly (Miles Davis), Darryl Jones (Rolling Stones) en Will Calhoun (Living Colour). Zie ook FocusTrakteert.

petrolclub.be

filmbeurs/expo

CINEMA ROMA

15/1, de Roma, Antwerpen.

Cinefielen opgelet: de Roma gaat één dag commercieel met de verkoop van filmgadgets, -attributen en -foto’s. Windowshoppers kunnen zich melden bij de expo’s over vergane cinema’s en de Roma zelve.

deroma.be

film

THE NIGHT OF THE HUNTER

15/1, Bozar, Brussel.

‘Een bijbelciterende premiejager die twee kinderen achternazit op zoek naar een fortuin’? Het jongvolk van tegenwoordig is meer gewoon, en toch: Charles Laughtons The Night Of The Hunter blijft decennia na datum een sprookjesachtige aanrader.

bozar.be

concert

THE PAINS OF BEING PURE AT HEART

17/1, Botanique, Brussel.

Niet slecht voor een indiegroepje ontstaan tijdens een verjaardagsfeestje. Laat de New Yorkers u ook overtuigen van de nood aan noisy pop.

botanique.be

festival

WINTERJAZZ

17 tot 28/1, Marni/Flagey, Brussel.

Belgisch fenomeen Philippe Catherine verwarmt het podium voor elf dagen Europese jazz. Houd nog wat energie over voor het ambitieuze slotconcert met jazzmuzikanten uit zeven landen.

winterjazz.be

fotografie

YOUSSEF NABIL

17/1-25/3, Maison Européene de la photographie, Parijs.

Egyptenaar Youssef Nabil geeft filmsterren als Catherine Deneuve of kunstenaars als Marina Abramovic een een air van onsterfelijkheid mee in zijn handgeschilderde portretten. Zijn eerste retrospectieve is een feit.

mep-fr.org

film

ROND DUKE ELLINGTON

18/1-12/2, Cinematek, Brussel.

Jump for Joy! Ontdek hoe ‘The Duke’, een van ’s werelds grootste jazzmuzikanten zich ook in de film niet onbetuigd liet, met bijvoorbeeld een rol in The Cotton Club en natuurlijk zijn muziek bij Anatomy of a Murder.

www.cinematek.be

concert

SMOOVE & TURRELL

20/1, Botanique, Brussel.

Met het album Eccentric Audio op zak brengen Smoove & Turrell moderne soul naar de Botanique. Klinkt smooth, nietwaar?

botanique.be

expo

VINCENT MEESSEN – MY LAST LIFE

Tot 3/3, NETWERK, Aalst.

De Belgische kunstenaar bombardeert literatuurtheoreticus en schrijver Roland Barthes tot hoofdpersonage in een eigen mythologie en neemt in zijn sculpturen, installaties en film door de relatie tussen kolonisatie en moderniteit onder de loep. Echt.

netwerk-art.be

fotografie

THE DAY THE MUSIC DIED

Tot 4/3, Proud Camden, Londen.

Rest in peace, Amy, Jimi, Buddy en de vele andere muzikanten die te vroeg van ons zijn heengegaan. Het portret als postuum eerbetoon.

proudgalleries.co.uk

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content