FOCUS OP DE WEEK 13 – 19/4

© gf©maarten Vanden Abeele

13/4, Musicafé, Leuven

nosoundfestival.be

14-25/4, De Munt, Brussel

demunt.be

15/4, Offoff Cinema, Gent

offoff.be

17+22/4, PSK, Brussel

bozar.be

17 – 21/4, diverse locaties, Gent

courtisane.be

18/4, Botanique, Brussel

botanique.be

18-19/4, Les Ateliers Claus, Brussel

lesateliersclaus.com

19-28/4, Brugge, Turnhout, Genk, Sint-Niklaas, Lier, Roeselare, Koersel-Beringen

mooov.be

19/4 -18/8, Mam, Parijs

mam.paris.fr

Tot 28/4, Galerie Petits Papiers, Brussel

petitspapiers.be

party Un: Mute

Niet zomaar een fuif, maar een ervaring van lichteffecten, geursensaties, een ringleiding en – geen flauw idee wat het is – een trilvloer. Opgezet voor slechthorenden, bij het No Soundfestival, maar niet enkel voor hen: het geheel wordt vakkundig van een soundtrack voorzien door Laston & Geo, Dave Lambert en GoldFox.

opera Pelléas et Mélisande

Maeterlincks toneelstuk, getoonzet door Debussy en voor de gelegenheid van een decor voorzien door Anish Kapoor. De Munt heeft een indrukwekkende opera voor u klaarstaan.

film The Queen of Sheba Meets the Atom Man

De blanke, arme Atom Man hangt rond met de zwarte, rijke Queen of Sheba in tijden waarin gay en straight in de cinema nog geen aparte categorieën waren. Een fantastisch beatdocument uit 1964 van Ron Rice, die stierf voor de film af was, amper 29.

film Harun Farocki

Een hulde aan Duits filmmaker-kunstenaar Farocki (op 17/4 zelf aanwezig). Experimentele documentaire-essays tussen oorlog, economie, politiek, sociale ruimte, de media en de invloed van beelden.

festival Courtisane

Van de historische docu’s van Marcel Ophuls, zoon van Max, tot de sf-parabels van Leslie Thornton: Courtisane schuimt de marge van film en kunst af.

concert John Grant

Drie jaar na zijn alom geprezen solodebuut Queen of Denmark staat John Grant opnieuw in de Botanique, deze keer met het al even alom geprezen Pale Green Ghosts. Where dreams go to die

festival Sonic Protest Brussels

Les Ateliers Claus gaan twee dagen in sonisch protest tijdens de Belgische poot van het vooral Franse festival voor experimentele muziek. Zorgen voor de auditieve molotovs: de Nieuw-Zeelandse noiserock van The Dead C, de noiseart van Torturing Nurse, het Chinees-Franse Computer Pipa en anderen.

festival Mooov

Open Doek in Turnhout en Cinema Novo in Brugge bundelen de krachten onder de nieuwe naam Mooov. Het beste wat de wereldcinema te bieden heeft, verspreid over zeven Vlaamse steden.

expo Keith Haring

Haring wilde niet zomaar wat mannetjes in de metro schilderen: hij poogde de wereld te veranderen. Het Parijse Musée d’Art Moderne belicht The Political Line van het poparticoon in een grote retrospectieve.

expo Musturi + Deprez

Nieuw werk van Finse indiestripheld Tommi Musturi, broederlijk opgesteld naast dat van Denis Deprez, Belgisch verstripper van onder meer Frankenstein en Othello.

DOOR HANS BOFFEL & GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content