1 EXPO 720°

26/6 tot 9/8, MAMA, Rotterdam

MAMA gaat multimedia met 720°, een totaalinstallatie van kunstenaar/skater Gyz La Rivière, die de relatie tussen de skateboardcultuur en beeldende kunst onderzoekt. Foto’s, film, video en tekst over de Hollandse plankcultuur. Ollie!

showroommama.nl

2 STRIPS/EXPO ATOMIUM COMICS. OP ZOEK NAAR DE ATOOMSTIJL

Tot 20/9, Atomium, Brussel

Atomium Comics zocht en vond de aanhangers van de speelse Atoomstijl, van Franquin over Ever Meulen tot Joost Swarte. Retromodernisme in stripvorm, gedrapeerd tegen de wanden van – hoe kan het ook anders – het Atomium.

brusselscomics.com

3 FESTIVAL FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILMDE LA ROCHELLE

26/6 tot 6/7, La Rochelle

Het Festival International du Film de La Rochelle – halverwege tussen Nantes en Bordeaux voor de trippers onder jullie – trekt zich voor de 37e keer op gang met opnieuw een volledig eigenzinnige selectie cinema. Verwacht onder meer een special over de Maleisische cinema en een retrospectieve rond Jacques en Pierre Prévert. festival-larochelle.fr

4 FILM ECRAN TOTAL

24/6 tot 8/9, Arenberg, Brussel

Ecran Total zoekt de schaduw op tijdens de zomermaanden voor een nieuwe portie filmklassiekers, documentaires, recente cinema én de integrale Quinzaine des Réalisateurs, de talentenjacht van Cannes. Plus: een best of van 20 jaar Ecran Total, naar aanleiding van – u raadt het al – hun twintigste verjaardag.

arenberg.be

5 FOTOGRAFIE OFER WOLBERGER -(LIFE WITH) MAGGIE

Tot 25/7, Michael Hoppen Contemporary, Londen

Fotograaf Ofer Wolberger trok de vakantiekiekjes van ene Maggie, een fictieve toeriste die tussen de nostalgische trekpleisters van deze aardbol op zoek gaat naar een plek voor zichzelf. Fictieve groetjes van op de Sunset Boulevard en Mont Saint-Michel! Foto: On the Beach, Pensicola, FL, 2007.

michaelhoppencontemporary.be

6 FOTOGRAFIE DAN POINTING – SELF(ISH)

Tot 30/6, Artbeat Gallery, Brussel

Dan Pointing toont zich van zijn meest egocentrische kant met Self(ish), een reeks digitaal gemanipuleerde zelfportretten met de fotograaf in alle hoofdrollen. It’s just me myself and I.

art-beat.be

7 EVENT ANTWERP PRIDE – FILMPROGRAMMA

25-28/6, Cinema Cartoon’s, Antwerpen

Heel Antwerpen kleurt roze tijdens de Antwerp Pride, en dus kon ook Cinema Cartoon’s niet achterblijven. Een speciaal gay cinemaprogramma met The Curiosity of Chance (foto) – deels opgenomenin de discotheek Red & Blue – en Breakfast at Scot. antwerppride.com

8 THEATER/FILM THEATER IN DE CINEMA: PHÈDRE

Vanaf 25/6, Kinepolis

Na de opera stort Kinepolis zich nu ook op livetheater in de cinemazaal. Bijt de spits af: Racines Phèdre, in een bewerking van Ted Hughes met onder meer Helen Mirren (foto), straight from the city of London.

kinepolis.be/opera

9 FOTOGRAFIE DUANE MICHALS

Tot 13/9, Museum voor de Fotografie, Charleroi

Het onvolprezen Musée de la Photographie zet opnieuw een icoon van de fotografie in de schijnwerper: Duane Michals, de ondertussen 77-jarige Amerikaan die het surrealisme in de fotografie introduceerde. Foto: Chance Meeting 1970 museephoto.be

10 FESTIVAL COULEUR CAFE

26-28/6, Tour & Taxis, Brussel

Couleur Café, het jaarlijkse fiesta del mundo aan Tour & Taxis, kleurt opnieuw de zomer. Solomon Burke, Ben Harper, Khaled, Benabar en Zap Mama (foto: Marie Daulne) hebben plechtig beloofd van deze 20e editie een feestje te maken. We vermoeden van u hetzelfde. couleurcafe.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content