FOCUS OP DE WEEK 12-18/5

concert

CLARE AND THE REASONS

12/5, Handelsbeurs, Gent.

Clare Muldaur – dochter van Geoff Muldaur, compagnon van Bob Dylan – brengt met haar Reasons sprookjesachtig mooie songs en haar vorige passage in ons land kende – volgens dit blad zelve – geen enkel dieptepunt. Redenen genoeg om naar Gent af te zakken dus.

handelsbeurs.be

muziek

OORKNAL

12/5, Muziekodroom, Hasselt.

Aspirerende super-sterren verenig u – en breng oordopjes mee. Oorknal wijst jonge muzikanten de weg richting eeuwige roem met workshops, infosessies en optredens.

muziekodroom.be

opera

EUROPEAN OPERA DAYS

12-13/5, diverse Europese operahuizen. 12/5, De Munt, Brussel.

De Europese operahuizen openen hun deuren, zo ook de Brusselse Munt. Een unieke blik achter de fluwelen gordijnen van deze welklinkende kunst.

operadays.eu

festival

ALEXEI LUBIMOV & ALEXEI ZUEV

12-13/5, Concertgebouw, Brugge.

Pianomuziek van de bovenste – misschien zelfs nog hogere – plank: Alexei Lubimov en Alexei Zuev spelen niet alleen de moeilijkste sonates, maar koppelen die ook aan moderner werk, lezingen en een stille film van F.W. Murnau (foto).

concertgebouw.be

stadsfestival

TRACK: A CONTEMPORARY

CITY CONVERSATION

12/5 tot 16/9, Gent.

Enkele internationale kunstenaars zetten hun sporen uit in Gent, en dat allemaal om de bezoekers te laten nadenken over de huidige stedelijke realiteit en de menselijke conditie in het algemeen.

track.be

docu

ONE WORLD FESTIVAL

14-23/5, Bozar Cinema, Brussel.

Elke mens heeft recht op een filmfestival, hear hear! One World komt van Tsjechië naar Brussel en presenteert documentaires met humanistische inslag.

bozar.be

filmmuziek

STANLEY KUBRICK

15-16/5, Flagey, Brussel.

Voor een keer staan niet Stanley Kubricks films centraal, wel de muziek die hij er zorgvuldig voor uitzocht. En wat meer is: ze wordt live gebracht, eerst door Jan Michiels, dan door Trio Talweg.

flagey.be

festival

FESTIVAL DE CANNES

16-27/5, Cannes.

Heeft het Festival de Cannes écht nog een introductie nodig? Voor tekst en uitleg verwijzen we u graag door naar de rest van dit nummer, voor liveverslaggeving naar onze site en Dave Mestdachs Twitteraccount.

Festival-cannes.fr

fotografie

FACES OF THE SIXTIES –

JUSTIN DE VILLENEUVE

17/5-8/7, Proud Chelsea, Londen.

Laat u verleiden door Twiggy en andere bekende koppen uit de swinging sixties, als daar zijn Pattie Boyd, Marsha Hunt en David Bowie. Met dank aan celebrityfotograaf Justin de Villeneuve.

proud.co.uk

film

LATIN LOVER

Tot 30/6, Cinematek, Brussel.

Cinematek goes latin, andale! De befaamde Rudolph Valentino – en in zijn kielzog een pak andere exotische lovers – krijgen een tweede jeugd in films als The Married Virgin, The Son of the Sheik (foto) en The Fugutive.

cinematek.be

DOOR STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content