1. FILMFESTIVAL MOSTRA VENETIË

2-12/9, Venetië

De nieuwe Todd Solondz, de nieuwe Fatih Akin, de nieuwe Michael Moore, de nieuwe Giuseppe Tornatore en de nieuwe George A. Romero (foto: Survival Of The Dead): de concurrentie voor Jaco Van Dormael en zijn Mr. Nobody in de officiële selectie van Venetië is te duchten. Forza Mostra!

labiennal.org

2. CONCERT MACY GRAY

2/9, OpenluchttheaterRivierenhof, Deurne

In afwachting van The Gray Life, dat later dit jaar bij de platenboer arriveert, vergast Macy Gray het Openluchttheater op haar mix van soul, r&b en rock. Gimme All Your Lovin’ Or I Will Kill You!

openluchttheater.be

3. FILM RETROSPECTIEVE JOSEPH L. MANKIEWICZ

3/9 tot 17/10, Cinematek, Brussel

‘De dood van Hollywood is Mel Brooks en special effects. In mijn tijd had Mel Brooks het niet eens tot afwasser geschopt.’ Cinematek neemt u mee naar de hoogdagen van Tinseltown met Joseph L. Mankiewicz, regisseur van The Quiet American, The Barefoot Contessa en het sublieme All About Eve (foto).

cinematek.be

4. INSTALLATIE TOREN.EEN VOORSTELLING VOOR PENDELAARS

Tot 1/9, Winksele

Twee seconden: zo lang duren de miniperformances die het kunstenaarstrio Mennomichieljozefeen maand lang naast de spoorlijn Brussel-Leuven geeft voor een publiek van voorbijrazende treinreizigers. Vraag is of de trein op 1 september dan toch even halt zal houden.

toren.be

5. FOTOGRAFIE BRIGITTE BARDOT ANDTHE ORIGINAL PAPARAZZI

4/9 tot 3/10,James Hyman Gallery, Londen

Van haar bezoek aan Picasso in ’56 tot een dagje op het strand van Saint-Tropez in de vroege jaren 70: James Hyman Gallery toont BB in de fleur van haar leven, door de lens van ’s werelds eerste paparazzi. Foto links: Brigitte Bardot op weg naar het Windsor Hotel voor de opnames van ‘Two Weeks in September’ uit 1967 (Londen EXPRESS)

jameshymangallery.com

6. EXPO MEET JAN DE COCK

3/9, Bozar,Brussel

Mocht Jan De Cocks mix van foto’s,filmscènes, spaanderplaten, beeldhouwwerken en flamingo’s toch nog niet helemáál duidelijk zijn: de kunstenaar is bereid u één avond rond te leiden in het denkbeeldige atelier van Repromotion.

bozar.be

7. FILM MONSIEUR KLEIN

Tot 6/9, Ecran Total, Cinema Arenberg, Brussel

Ecran Total zwaait de zomer uit met Monsieur Klein, Joseph Loseys oorlogsdrama over een katholieke kunsthandelaar die in bezet Parijs voor een Jood wordt gehouden. Alain Delon op zoek naar zijn dubbelganger in een kafkaiaans web van persoonsverwarring.

arenberg.be

8. FILM ZWEEDSE STILLE FILM

3/9 tot 31/10, Cinematek, Brussel

Lang, lang geleden, toen de mensen nog niet konden spreken, was de Zweedse cinema veruit de beste van de wereld. Cinematek serveert een portie vergeten filmgeschiedenis met Mauritz Stiller, Victor Sjöström en Greta Garbo.

cinematek.be

9. CONCERT JEF NEVE TRIO

30/8, Openluchttheater Rivierenhof,Deurne

De jeune premier van de Belgische jazz laat samen met bassist Piet Verbist en drummer Teun Verbruggen nog eens horen waarom The Times hem precies tot ‘ the hottest new pianist on the block’ bombardeerde. Het Jef Neve Trio, intiem in het Rivierenhof.

openluchttheater.be

10. CONCERT MÚM

1/9, Botanique, Brussel

Sing Along To Songs You Don’t Know heet de vijfde plaat van múm, en dat mag u in de Botanique erg letterlijk nemen, wanneer de IJslanders hun album komen voorstellen. Experimentele fluisterpostrock uit het land van Sigur Rós.

botanique.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content