FOCUS OP DE WEEK 11-17/8

TREASURE PLANET

film

TREASURE PLANET

11/8, Cinematek, Brussel

Disneys animatieversie van Robert Louis Stevensons Treasure Island liet de piratenschepen intact, maar de uitgestrektheid van de woeste zee moet plaatsmaken voor die van de onbekende ruimte.

cinematek.be

expo

DE MENS IN BEELD

Tot 14/10, Museum Dhondt-Dhaenens + Roger Raveel Museum, Deurle + Machelen-Zulte

De mens raakt niet uitgekeken op de mens. Of op de kunstwerken van Paula Rego, Karel Appel, Francis Alÿs, Neo Rauch, Elizabeth Peyton en Constant Permeke, in deze derde Biënnale van de Schilderkunst.

rogerraveelmuseum.be, museumdd.be

expo

VUES SUR MURS

Tot 2/9, Centre de la Gravure et de l’Image Imprimée, La Louvière

Een bonte verzameling prenten, posters, stencils en stickers uit alle straathoeken van Europa en de VS. Street art is meer dan Banksy. Dat bewijzen onder meer Jef Aérosol, Invader, Obey en Swoon.

www.centredelagravure.be

festival

PUKKELPOP

16-18/8, Hasselt

De stilte na de storm blijft niet duren in Kiewit. Met headliners als Björk, The Stone Roses en Foo Fighters herrijst Pukkelpop na de rampeditie van 2011.

www.pukkelpop.be

festival

JAZZ MIDDELHEIM

16-19/8, Park den Brandt, Antwerpen

Net naast de beeldhouwwerken van het Middelheimpark verzamelen monumenten uit de jazz. Krasse knarren Ornette Coleman, Paolo Conte en Toots Thielemans delen het podium met heel wat jonger geweld.

www.jazzmiddelheim.be

film

DE BALLETTEN

EN CI EN LÀ

17/8, Bijloke, Gent

In 2006 maakte Alain Platel een documentaire over de levende zielen achter zijn ‘balletten’. Hij volgde zijn dansers naar Burkina Faso en Vietnam, maar filmde hen ook in hun artistieke thuisbasis Gent. Méér dan een blik achter de schermen.

www.viewmaster012.be

festival

BRIGITTINES

INTERNATIONAL FESTIVAL

17/8 – 1/9, Les Brigittines, Brussel

Twee weken lang zet het internationaal dansfestival van Les Brigittines de klok stil. Het tijdloze universum van Davy Brun, Lisbeth Gruwez en twaalf anderen doet u uw hectische agenda onmiddellijk vergeten.

www.brigittines.be

concert

STEEL PULSE

14/8, Rivierenhof, Antwerpen

De Antwerpse arena kleurt rood, geel en groen voor de rootsreggae van dit Britse collectief dat de politieke boodschap niet schuwt. Get up, stand up!

www.openluchttheater.be

fotografie

GAËL TURINE (PORTRETTEN

VAN EEN COLLECTIE)

Tot 17/10, Art & Marges, Brussel

Geen outsiderkunst zonder outsiderkunstenaar – de twee zijn vaak innig verbonden. Fotograaf Gaël Turine portretteert een twintigtal kunstenaars van het Art & Marges-museum.

artetmarges.be

fotografie

BEFORE COLOR –

WILLIAM EGGLESTON

Tot 26/8, Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Eggleston is een pionier van de artistieke kleurenfotografie. Dat hij ook in zwart-wit meer dan aardig uit de voeten kon, blijkt uit deze recent ontdekte foto’s.

nederlandsfotomuseum.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content