1 CONCERT AB BOTA COMBI

27-28/2, Botanique, AB, Brussel

Op vrijdag naar Jeronimo, Selah Sue, Papa Dada en Vismets in de AB, op zaterdag Joshua (foto), Maximus, Barbie Bangkok en The Sedan Vault in de Botanique. Dit weekend zetten de twee Brusselse concertzalen samen ’s lands talenten in de etalage. Brussel Belgisch!

abconcerts.be botanique.be

2 CONCERT RAT RECORDS-NIGHT

28/2, Zuiderpershuis, Antwerpen

Rat Records presenteert: de cd-release van Nirvana Bonus and the Demons of Shame, de nieuwste van Bruno Vansina, waarop de jazzsaxofonist het ook met rock, groove, latin en trash doet, én een aftershow met ene Mauro Antonio Pawlowski. zuiderpershuis.be

3 FOTOGRAFIE JILLIAN EDELSTEIN: IN FOCUS

Tot 19/4, National Portrait Gallery, Londen

Daniel Day-Lewis (foto), Blur, Lennox Lewis, Simon Pegg, Linford Christie: twintig jaar lang mocht fotografe Jillian Edelstein voor The New York Times, Vanity Fair en Time de groten der aarde portretteren. National Portrait Gallery verzamelde haar beste werk en hing het tegen de muur.

npg.org.uk

4 FESTIVAL THE GAME IS UP! 09

4-13/3, Vooruit, Gent

Vergeet Obama: de Vooruit zal de wereld redden. Kunstenfestival The Game Is Up probeert met expo’s, performances, muziek en acties van deze aardkloot opnieuw een mooiere plek te maken. How to Save the World in 10 Days.

vooruit.be

5 expo Casting a shadow: alfred hitchcock und seine werkstatt

Tot 10/5, Deutsche Kinemathek, Berlijn

Van de iep-iep-iep in de douchescène van Psycho tot het kleed van Grace Kelly in To Catch A Thief: The Master Of Suspense deed het niet allemaal in zijn eentje. De expo Casting a Shadow toont het creatieproces van Hitchcocks grootste klassiekers aan de hand van storyboards, scenario’s, kostuumontwerpen en gesprekken met zijn medewerkers.

deutsche-kinemathek.de

6 FILM RETROSPECTIEVE ERNST LUBITSCH

1/3 – 30/4, Cinematek, Brussel

Cinematek serveert een nieuwe les filmgeschiedenis met Ernst Lubitsch – ‘Lu’ voor de vrienden -, deDuits-Amerikaanse filmregisseur van onder meer To Be or Not to Be en Ninotchka (foto). Ausgezeichnet! cinematek.be

7 FESTIVAL 2e OFFSCREENFILM FESTIVAL

5 – 22/3, Cinema Nova, Cinematek, Bozar, Brussel

Australische exploitation, Italiaanse genrecinema, postapocalyptische cultklassiekers en een hommage aan William Castle, koning van de filmgimmick: Offscreen staat voor de tweede keer paraat om de liefhebber van ongewone en niet-alledaagse cinema te voorzien.

offscreen.be

8 EXPO DE TIJD VAN DE BOETIEK

Tot 18/10, Fondation pour l’architecture, Elsene

Van de 19e-eeuwse marktkramen over shoppingcenters uit de seventies tot de hedendaagse concept stores: de expo De tijd van de boetiek volgt de evolutie van vitrines en etalages door de eeuwen heen. Window shopping voor de meerwaardezoeker.

fondationpourlarchitecture.be

9 EVENT BALLOON’S DAY PARADE

28/2, stadscentrum Brussel

2009 is in Brussel het jaar van de strip, en om dat heuglijkefeit enige luister bij te zetten geeft onze hoofdstad hetstartschot van de festiviteiten met een parade van reuzenballonnen in de vorm van dieren en stripfiguren. brusselstrip.com

10 EXPO warhol tv

Tot 18/5, La Maison Rouge, Parijs

Met al die Campbells en Marilyns dreigt een mens al eens te vergeten dat Andy Warhol het ook in de tv-wereld wilde maken. Van zijn eerste stapjes in de soap in 1964 tot de live-uitzending van zijn begrafenis:de avonturen van Andy Warhol in tv-land.

lamaisonrouge.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content