FOCUS OP DE WEEK 10-16/3

expo CINEMA LEUVEN: FILMAFFICHES IN THE PICTURE(S)

Tot 31 maart, OPEK, Leuven.

Een cinefiele tripdown memory lane, dankzij een immense collectie filmposters, beeldfragmenten en verhalen van locals – die Leuvens vergane bioscoopverleden doen herleven.

opek.be

film CINEMA NOVO

8/3-18/3, Cinema Novo & Cultuurcentrum Brugge.

De cinema uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika hoeft geen ver-van-mijn-bedshow te zijn – met dank aan Cinema Novo. Noteer met stip in uw agenda: de speciale sectie over India,’s werelds grootste filmleverancier.

cinemanovo.be

ccbrugge.be

expo JACQUELINE KENNEDY ONASSIS, EINE ROMANTISCHE AUSSTELLUNG -JAN DE COCK

10/3 -24/6, Staatliche Kunsthalle, Baden-Baden.

Bijna twintig jaar na haar dood krijgt Jackie O. de mannen nog aan haar voeten, zo ook onze eigen Jan De Cock. Ontdek het tweede én laatste luik van zijn op haar geïnspireerde project rond spektakel en cultuur.

kunsthalle-baden-baden.de

concert RAPHAEL SAADIQ

11/3, AB, Brussel.

Check deze ‘funk soul brother’ maar eens uit. Zijn hippe mix van ouderwetse r&b, neosoul en motown is méér dan dansbaar.

abconcerts.be

concert BOJAN Z + ROBIN VERHEYEN

11/3, Bozar, Brussel.

Twee virtuozen voor de prijs van één. Bojan Z warmt met zijn mix van jazz en Balkanmuziek Zaal M. op voor het ongebreidelde spelplezier van rijzende ster Robin Verheyen en zijn NY Quartet.

bozar.be

concert THOMAS DYBDAHL

13/3, Botanique, Brussel; 14/3, Handelsbeurs, Gent.

Zijn melancholische klanken heeft Thomas Dybdahl op Songs ingeruild voor een meer groovy mix van pop, jazz en soul. De soepele falsetstem van de Noor brengt u wel nog steeds in hogere sferen.

botanique.be

handelsbeurs.be

fotografie OPEN ASIA – KRIS DEWITTE

15/3 -30/9, Kunstforum Würth, Turnhout.

Fotograaf Kris Dewitte haalt – ter ere van twintig jaar Open Doek – twintig Aziatische regisseurs op de set vóór de lens. Een blik op de natuurlijke biotoop van een boeiende generatie cineasten.

opendoek.be

clubbing NIGHTSHOP PARTY

16/3, Recyclart, Brussel.

Eén nacht heerst de broeierige sfeer van het kosmopolitische Tel Aviv in het al even kosmopolitische Brussel. Tot in de vroege uurtjes krijgt u reggae, hiphop, juke, moombahton en soca van onder anderen Axum, DJ PR.O.P en DJ Sabbo.

recyclart.be

film VICTOR HUGO

16-30/3, Cinematek, Brussel.

Houd de zakdoeken klaar: de 150e verjaardag van Les Misérables is het ideale excuus om de mooiste verfilmingen uit Victor Hugo’s strijdvaardige oeuvre van onder het stof te halen. Lees: Les Misérables, The Hunchback of Notre Dame en L’histoire d’Adèle H.

cinematek.be

expo 12i – MARCIO AMBROSIO

Tot 25/3, iMAL Center for Digital Cultures & Technology

U bent niet ’s werelds grootste danser? Geen paniek, de interactieve installatie 12i doet zelfs de houterigste passen very smooth ogen.

imal.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content