strips

DOOR STEFAAN WERBROUCK

STRIPS TURNHOUT

9, 10 en 11/12, Turnhout

Turnhout verandert in een stripwalhalla, met onder meer een geïllustreerd concert van Arbeid Adelt, een expo rond Lectrr, een heel pak tekenaars uit gastland Groot-Brittannië en de Bronzen Adhemar voor Steven Dupré.

stripturnhout.be

film

CIDADE DE DEUS

11/12, Zuiderpershuis, Antwerpen.

Obrigado Brasil voor Paulo Lins, de schrijver van de autobiografische roman Cidade de Deus over het leven in de sloppenwijken. Een gesprek met de auteur plús een ideaal moment om de film te herontdekken.

zuiderpershuis.be

concert

THURSTON MOORE

13/12, Vooruit, Gent.

Haast u naar de Vooruit: Moore kan wel wat troost gebruiken na de recente split van ex-vrouw en Sonic Youthcollega Kim Gordon – dat hij een geweldig gitarist / zanger is, is mooi meegenomen.

vooruit.be

podium/dans

BIRDS WITH SKYMIRRORS van LEMI PONIFASIO – MAU

14-15/12, deSingel, Antwerpen.

Het is eens wat anders dan een klimaatconferentie: Samoaan Ponifasio giet zijn bezorgdheid om het milieu in een betoverende choreografie.

mau.co.nz

desingel.be

film

SWEET SWEETBACK’S BAADASSSSS SONG

15/12, Cinematek, Brussel.

De controversiële film waarmee Melvin Van Peebles in 1971 brutaal het vuur aan de lont stak van de blaxploitation. Deze fijne portie cult wordt u geserveerd door MoMA Film Vault Treasures.

beursschouwburg.be

cinematek.be

concert

FRIENDLY FIRES

15/12, Botanique, Brussel.

Disco is niet dood, vraag maar aan de Britse elektropoppers van Friendly Fires. Get On Board!

botanique.be

film

JONAS MEKAS Sleepless Nights Stories

15/12, cinema, Arenberg.

De peetvader van de avant-gardecinema doet zijn naam alle eer aan: Sleepless Nights Stories bestaat uit 25 kortfilms gebaseerd op De verhalen van 1001 nacht én zijn eigen leven.

arenberg.be

concert

HURTMOLD met live art van RANDALL C en BRECHT EVENS

16/12, Stuk, Leuven.

‘Instrumentale mathrock’ heet de sound van Hurtmold, zes muzikale virtuozen uit Brazilië. Voor de gelegenheid krijgen ze het gezelschap van Randall C en Brecht Evens, twee tekenvirtuozen uit – inderdaad – België.

stuk.be

fotografie

DEPTH OF FIELD

Tot 24/12, Stieglitz, Antwerpen en tot 6/1/12, Peking, China.

Zowaar: de Belgen veroveren China! Zes van onze meest talentvolle fotografen – onder wie Jimmy Kets, Charlotte Lybeer en François Goffin – krijgen expo’s in Antwerpen én Peking.

stieglitz19.be

expo

GOUDEMALION. Jean-Paul Goude

Nog tot 18/3/2012, Les Arts Décoratifs, Parijs.

De man achter de spraakmakende video’s van Grace Jones en al even indrukwekkende reclames voor Chanel krijgt in zijn thuisland voor het eerst een retrospectieve. Treed binnen in de wondere wereld van Jean-Paul Goude.

lesartsdecoratifs.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content