festival LAUNDRY DAY

1/9 Nieuw Zuid, Antwerpen

Laundry Day viert zijn vijftiende verjaardag in een spirituele sfeer. Met meer dan 120 namen, waaronder Goose, Arsenal, Aeroplane en Discobar Galaxie levert de Antwerpse dansante wasdag het ultieme bewijs: God is a dj. Come and pray!

laundryday.be

fotografie GREG GORMAN / PORTRAITS & NUDES

1/9-27/10, galerie In Focus, Keulen

De Amerikaanse portretfotograaf heeft al heel wat modellen in hun blootje gezet en haalde celebrity’s van het veelkleurige televisiescherm voor een zwart-witlens, al dan niet naakt. Ook Andy Warhol en Sophia Loren wachten u in Keulen op.

infocusgalerie.com

festival VISA POUR L’IMAGE

1-16/9, Perpignan

Alweer de 24e editie van het grootste internationale festival voor fotojournalistiek. Avondshows, 27 expo’s en een awarduitreiking zetten de opvallendste persplaatjes in de kijker.

visapourlimage.com

film ANDRÉ DELVAUX

1/9 -31/10 cinematek, Brussel

Retrospectieve van de Belgische filmpionier. Van L’Oeuvre au noir tot De man die zijn haar kort liet knippen: verlies je in een bedrieglijke mix van illusie en werkelijkheid.

cinematek.be

concert HANNAH COHEN

5/9 Botanique, Brussel

Als een fotomodel achter de microfoon kruipt, houden muziekliefhebbers hun hart vast. Hannah Cohen zingt met haar fluisterliedjes à la Feist & co alle vooroordelen weg.

botanique.be

strips ANTONIO LAPONE

5-30/9, galerie Champaka, Brussel

Vrouwelijke schonen uit de jaren vijftig en zestig herleven wanneer de Belgisch-Italiaanse illustrator-striptekenaar zich aan het tekenen zet. Lapone neemt u mee op Nachtelijke paden van kleur, design en mysterieuze verleidingskracht.

galeriechampaka.com

festival JAZZ IN ‘T PARK

6-9/9, Zuidpark, Gent

Kittens and cats van de Belgische jazzscene nestelen zich in het Zuidpark in Gent. Vier dagen lang zijn fusion, fresh jazz, XL en oud + nieuw de muzikale codewoorden. Authentieke jazzdocu’s en concertopnames ronden elke avond in schoonheid af.

gent.be/jazzintpark

parcours BRUSSELS ART DAYS

7-9/9, Brussel

Zevenendertig Brusselse galeries voor hedendaagse kunst zetten hun deuren open en tonen u wat ze in huis hebben. Galeriehoppen, van de Louizalaan tot de Dansaertstraat.

brusselsartdays.com

festival FILMFESTIVAL OOSTENDE

7-15/9, Oostende

Oud en jong, wereldberoemd en onbekend. Onder het toeziend oog van master Barbara Sarafian biedt het filmfestival van Oostende u cinematografische parels van vandaag en morgen aan.

filmfestivaloostende.be

fotografie ALEX PRAGER – COMPULSION

Tot 14/10, Foam, Amsterdam

Een vrouw verstrikt in hoogspanningskabels, een auto die door het wegdek zinkt en een houten huis in lichterlaaie. In digitaal gemanipuleerde retrobeelden zet Alex Prager tragiek in spektakel om. Wegkijken kan niet.

foam.org

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content