Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Niet elk optreden verloopt vlekkeloos. Enkele van de meest in het oog springende en gênante flaters van de afgelopen jaren.

De val van Beyonce

Zingen, dansen, van een trap afkomen: het is niet gemakkelijk om dat allemaal tegelijk te doen, ook niet als je Beyonce heet. Tijdens een concert in 2007 in Orlando ging de wereldster plat op haar gezicht toen ze in hoge hakken van een showtrap moest stappen. Beyonce vroeg aan haar fans om eventuele beelden van de val niet op het internet te zetten, en weet sindsdien dat haar fans onbetrouwbare ‘bastards’ zijn.

Krist Novoselic versus zijn bas

Een klassieker uit het grungetijdperk. Tijdens een optreden van Nirvana in 1992 op de MTV Video Music Awards is Krist Novoselic niet tevreden over het geluid van zijn bas en gooit hij het instrument de lucht in. Hij vergeet echter om een stapje opzij te zetten en krijgt de bas recht op zijn hoofd, waarna hij van het podium strompelt.

U2 versus hun citroen

De prijs voor de meest Spinal Tap-achtige flater gaat zonder discussie naar U2. In de legendarische fictieve concertfilm This is Spinal Tap komen de leden van Spinal Tap tijdens een optreden vast te zitten in een van hun rekwisieten, iets wat U2 in 1997 in het echt overdeed. Voor de PopMarttournee sleuren Bono en co een gigantische citroen mee, waar ze bij de start van de bisnummers moeten uitkomen, maar tijdens het concert in Oslo wil de vrucht niet opengaan. Gevolg: U2 moet via het achterpoortje het podium bereiken. Helaas vond het optreden plaats voor het YouTubetijdperk en zijn er geen beelden van het moment.

Kirk Hammett schopt een kind

Voor een optreden eind vorig jaar in Sydney hadden de jongens van Metallica het lumineuze idee om zwarte ballonnen op het podium te leggen. Gitarist Kirk Hammett vond die bij nader inzien toch niet zo cool – terecht – en begon ze weg te schoppen, alleen had hij niet opgemerkt dat achter een van de ballonnen het kindje van een crewlid zat. Het meisje, verkleed als Sneeuwwitje, vloog samen met de ballon het podium af. Een pluspunt: het kind heeft sindsdien het record van ‘jongste stagediver ooit’ in handen.

Fergie plast in haar broek

Het meest gênante podiummoment staat op naam van Fergie van de Black Eyed Peas. Daags na een concert van de groep in 2005 in San Diego verschenen er foto’s op het internet waarop de zangeres een grote vochtvlek tussen haar benen heeft. Eerst zei een woordvoerder dat het om zweet ging, maar daarna bekende Fergie dat ze voor het optreden vergeten was om naar het toilet te gaan: ‘We were jumping around… and my bladder just started… you know.’ Toch maar oppassen op de eerste rij in Werchter.

Bewijsmateriaal bekijken? Andere flaters suggereren? Ga naar www.knackfocus.be!

STEFAAN WERBROUCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content