Stefaan Werbrouck

ZANGER

Filip Kowlier, ex-frontman van ’t Hof van Commerce, staat op 14 augustus op Marktrock in Leuven. Op 18 september verschijnt zijn solo-debuut ‘Ocharme ik’.

Kijk je veel televisie?

Toch regelmatig. Maar ik probeer het een beetje binnen de perken te houden. Mijn tv staat thuis op een centrale plaats. Maar het gebeurt zelden dat ik een hele avond voor de tv hang.

Kijk je bewust tv of ben je een zapper?

Ik heb niet altijd een programmaboekje bij de hand en dan durf ik weleens te zappen. Zo blijf ik bij domme dingen hangen. Iets over rampen en bloopers, daar kan ik wel om lachen.

Zijn er programma’s die je niet wil missen?

Ja, maar er zijn weinig programma’s die ik ook effectief nooit mis. Ik slaag er niet in om altijd op het juiste moment voor de buis te zitten. Van The Simpsons heb ik wel een hoop afleveringen gezien. Die serie wordt ook nooit slecht, al kijk je naar een zoveelste herhaling. Dat is zo ongelooflijk grappig en ieder karakter is zo perfect uitgewerkt dat ik blijf genieten.

Identificeer je je met een tv-figuur?

In Homer Simpson kan ik me wel een beetje terugvinden, vooral dan in zijn luiheid. Maar me identificeren, dat is toch te sterk. Er zijn, vooral op muzikaal vlak dan, wel personen die ik bewonder.

Naar welke programmamakers kijk je op?

Matt Groening (de maker van The Simpsons) uiteraard, Bart Peeters, Hugo Matthysen, de mensen achter In de gloria. Dat zijn inderdaad allemaal humoristen, maar dat is toeval. Iets als Het leven zoals het elders is vind ik ook heel goed, maar de namen van de makers ken ik niet.

Kan televisie je nog verrassen?

Momenteel niet. De zenders gaan wel steeds een stapje verder. Na Big Brother en konsoorten komt er nu op VT4 een programma waarin enkele koppels op een eiland vastzitten samen met een hoop vrijgezellen. Wie aan de verleiding weet te weerstaan, wint de prijzenpot. Ik veronderstel dat de makers mij zo willen verrassen of zelfs shockeren, maar eerlijk gezegd doet het me niks.

Reality-tv gaat aan je voorbij?

Ach, ik heb Big Brother vaak gezien. Ik denk dat ik zo’n tachtig dagen heb gekeken, toen was ik het moe. Het interesseerde me wel om een aantal opgesloten personen te bekijken. Maar we hebben alles nu wel zo’n beetje gehad. De hele discussie rond reality-tv vind ik echter nog stommer dan de programma’s zelf. Sommigen houden ervan, anderen niet: daarmee zou de kous af moeten zijn.

Moet het West-Vlaams worden ondertiteld?

Het moet geen algemene regel worden. Soms heb ik zelf moeite om een West-Vlaming te volgen, maar andere keren denk ik: die hadden ze nu toch echt niet moeten ondertitelen. Dat plat Antwerps nooit ondertiteld wordt? Er zijn minder mensen die problemen hebben met het Antwerps, maar als een West-Vlaming begint te murmelen, dan kan ik best begrijpen dat sommigen ondertitels nodig hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content