FILIP CAUWELIER

Min moaten, min moaten

Ik zie under hirne

Wik zoek doen zonder hidder

Min moaten, min moaten

‘k Moete mie soms wirn

Voe nie sentimenteel te doen

‘MA HOW ZEG!’

Hoeveel vrienden heb je teleurgesteld door hen niet bij naam te noemen in ‘Min Moaten’?

FLIP: Geen enkele, denk ik. Misschien waren er wel mensen opgelucht dat ik hun leven niet tot vier oneliners heb gereduceerd én voor de natie te grabbel heb gegooid. Niet iedereen is er ongeschonden uitgekomen: Piet heb ik toch al een tijd niet meer op een dansvloer zien staan. (Grijnst).

Ik heb het gevraagd: niemand neemt je iets kwalijk. Allemaal zetten ze trouwens je grote talent als muzikant in de verf.

FLIP: Daarom zijn het ook mijn maten hé! Nee, serieus: ik zie ze allemaal nog even graag.

Stoort het dat veel mensen je in de eerste plaats zien als die blanke rapper met zijn West-Vlaamse popliedjes?

FLIP: Tja, ik heb mijn eigen bedje gespreid, nietwaar? Wie zich uitdrukt in folklore en fanfares, mag het publiek niet kwalijk nemen dat ze de ernstige muzikant erachter niet zien. Héél af en toe word ik er moedeloos van, vooral bij prijsuitreikingen. Zo was ik ooit door een regionale tv-zender samen met Piet Goddaer genomineerd voor de titel van ‘West-Vlaming van het Jaar’. Goddaer werd door de jury omschreven als ‘muzikaal wonderkind’ en ik als’volkstroubadour’. Dan denk ik toch: Ma how zeg!(Lacht)

Ooit had je het blijkbaar moeilijk met je bekendheid. Hoe is het met die afwijking gesteld?

FLIP: Veel beter, dank u. Mensen kunnen soms lastig doen zonder dat ze het zelf beseffen, maar de laatste tijd laten ze me weer met rust. Misschien heeft iedereen het gehad met die Kowlier? (Lacht)

Maar je wil er minstens nog tien jaar bij doen?

FLIP: Graag. Ik besef nu beter wat ik wel en wat ik niet kan. Bijvoorbeeld, een jaar of twee geleden heb ik enkele dancetracks in elkaar gebokst. Heel veel plezier aan beleefd, maar blijkbaar wel als enige. (Lacht) Wat heb ik mezelf nog te bewijzen? Ik voel me in de eerste plaats muzikant en op een podium verveel ik me nooit. Ik heb een schare fantastische, trouwe muzikanten rond me verzameld en een paar platen gemaakt waarmee ik gerust nog wat rijper kan worden. Ik ga simpelweg genieten van wat er nog komt. Muziek is mijn grootste passie, maar het hoeft niet per se mijn hele leven te zijn. Hoe noemen ze dat: ouder worden, zeker?

FLIP KOWLIER

10 JAAR FLIP KOWLIER

Uit op 18/11 bij Petrol.

‘MISSCHIEN WAREN ER WEL VEEL MENSEN OPGELUCHT DAT IK HUN LEVEN NIET TOT VIER ONELINERS HEB GEREDUCEERD.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content