FIFA FUSSBAL

20.00 – VT4

Vorige vrijdag ging het WK Voetbal van start, maar omdat Kanaaltwee het openingsweekend voor zijn rekening mocht nemen, begint VT4 pas vanaf vandaag met de uitzendingen. Voor Fifa Fussbal, het omkaderingsprogramma voor de avondwedstrijden, trekt Ann Van Elsen als zelfverklaarde ‘happy reporter’ voor VT4 door Duitsland om er in de cafés en hotels rond de stadia de sfeer op te snuiven: ‘De verslaggeving laat ik over aan de experts, ik wil weten wat er lééft.’

Je wordt dus geen tweede Carl Huy-brechts?

Ann Van Elsen: Absoluut niet. Ik zal zeker niet in de studio zitten om deskundige analyses van de wedstrijden ten beste te geven. Je zal mij tussendoor meer bij de supporters vinden: hun euforie en uitbundigheid, maar ook hun teleurstelling en verdriet, dát wil ik laten zien in mijn stukjes rond de wedstrijden. Al zal ik misschien toch ook wel eens een keertje proberen heel dicht bij de immer lachende Ronaldinho te geraken. Het leuke aan mijn opdracht is dat ik onverbloemd mag supporteren.

Durf jij je aan een pronostiek te wagen?

Van Elsen: Ik ben een hevige fan van Brazilië, maar volgens mij zou Togo wel eens dé verrassing van het WK kunnen worden. Vraag me niet waarom, puur vrouwelijke intuïtie.

Zou je anders ook geboeid naar alle matchen kijken?

Van Elsen: Toch zoveel mogelijk. Mensen schijnen te denken dat voetbal me enkel interesseert omdat Gunter ( Van Handenhoven, Van Elsens vriend, voetbalt bij Lokeren, nvdr) toevallig een voetballer is, maar ik heb altijd al naar voetbal gekeken. Als kind heb ik ook zelf gevoetbald. Nu blijft het bij wat dollen in de tuin, maar ik had best wel een professionele carrière willen uitbouwen.

Ga je tussendoor op zoek naar de mooiste voetballersbenen?

Van Elsen: Voetballers hebben niet eens mooie benen! Ze zijn meestal te gespierd en te kort. Maar ik kijk sowieso voor de sport en het spel, en meer voor de traptechniek dan voor de kontjes. Als een speler ingooit, zal ik echt niet denken ‘Wat heeft die een mooi kopje’. Dan kijk ik wie zich vrijloopt en wie de bal goed controleert. Mij hoef je de buitenspelregel absoluut niet meer uit te leggen. (lacht)

Marvin Gaye Documentaire over het leven en de carrière van de grootste soulzanger uit de geschiedenis (21.00 – Ned3) l The Alice Pilootfilm van de gelijknamige Australische serie (vanaf nu elke dinsdag en donderdag uitgezonden) over een stadje dat in de ban komt van een magische zonne-eclips (22.10 – VTM).

(L.J.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content