Festivalmanak 19-25/8

8 redenen om uw tent uit te komen.

Do 22/8 De headliner Nils Frahm komt het OLT Rivierenhof in Deurne verwonderen met zijn eigenzinnige pianomanoeuvres, die zigzaggen tussen jazz, techno, ambient en neoklassiek. Daarvoor sleurt de Berlijner naar goede gewoonte een halve studio met piano’s, synthesizers, looppedalen en sporadisch zelfs toiletborstels met zich mee. De geheimtip Met Crack Cloud haalt KulturA in Luik een bonte verzameling misfits in huis. Het zevenkoppige postpunkcollectief uit Canada heeft goed naar Talking Heads geluisterd, maakt edgy videoclips en omschrijft zijn muziek als de revalidatie van een jeugd vol drugs, geweld, armoede en mentale problemen. Therapie klonk nog nooit zo intrigerend.

Nils Frahm
Nils Frahm

Vrij 23/8 De headliner Jazzhelden Peter Brötzmann, Farida Amadou en Steve Noble steken speciaal voor het Antwerpse Summer Bummer Festival de koppen bij elkaar als B.A.N. Verwacht exploderende freejazz en spiritueel afrofuturisme à la Sun Ra. Op zaterdag vormen Amadou en Noble eveneens een trio met Thurston Moore onder de verrassende noemer M.A.N. De geheimtip Nog zo’n gloednieuwe samenwerking vindt u in De Nor, het paviljoen van Dennis Tyfus in het Antwerpse Middelheim. Daar slaan Stephen O’Malley, bekend van Sunn O))), en elektrocomponist François J. Bonnet de handen in elkaar als Cylène. Het resultaat wordt omschreven als ‘het geluid dat je oren verzorgt na een lange, hartverscheurende pijn’. Kunnen we ons werkelijk niets bij voorstellen.

Crack Cloud
Crack Cloud

Za 24/8 De headliner Aya Nakamura komt naar Fire Is Gold in Antwerpen. De Franse superster maakt naar eigen zeggen muziek ’to whine up and feel your body’ en wordt met haar opzwepende r&b een revolutie in de Franse muziek genoemd. Niet onterecht: met Djadja scoorde ze een van dé hits van vorige zomer, goed voor miljoenen plays op Spotify en YouTube. De geheimtip Opwarmen doet u met Roedel, een Antwerps collectief dat hiphopviervoeters als Luie Louis, Mitxelena en Thor (ja, die van Eurosong for Kids) herbergt en vorig jaar zijn debuutplaat Hondsdolheid dropte. Wij zijn alvast getriggerd door songtitels als Borgerhamptown en Pedigree, de lome ninetiesbeats en ietwat groteske lyrics als ‘Ik breng Wereldoorlog 3 in de vorm van muziek’.

Jones &  Stephenson
Jones & Stephenson

Zo 25/8 De headliner Geboren en getogen Mechelaar Franky Jones zal samen met Alex Stephenson ongetwijfeld voor een van de hoogtepunten op Maanrock zorgen. Als Jones & Stephenson schreef het duo in 1993 ‘per ongeluk’ Bonzai-geschiedenis met The First Rebirth, nog steeds een van de grootste clubklassiekers van het land. Het nummer kreeg recenter bovendien een tweede leven op de soundtrack van D’Ardennen en in een remix van Charlotte de Witte. De geheimtip De Britse Donna Leake is dan weer moeilijker in een vakje te duwen. De dj wordt door kenners getipt als Londens best bewaarde geheim en staat bekend om haar eclectische stijl die switcht tussen jazz, afrobeat en alles daartussen, afhankelijk van haar mood. Dansplaatjes voor open geesten, te ontdekken op Ampere Open Air in Antwerpen.

Cylène.
Cylène.

19-25/8

Donna Leake
Donna Leake
Festivalmanak 19-25/8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content