Festivalmanak: 13-19/8

Travis Scott ©

Acht redenen om uw tent uit te komen.

di 14/8 De headliner Ook de Ancienne Belgique pakt uit met een zomeroffensief. Punkpoëet Patti Smith, die de Brusselse concerttempel die week drie keer aandoet, sluit er The Sound of Protest-reeks ter ere van vijftig jaar mei ’68 af.

De geheimtip Met Stuff en Blackwave fluit het OLT Rivierenhof twee van de beste vaderlandse live-acts van het moment samen. Kom vooral op tijd, want u wilt ook support-act Blu Samu niet missen, een Portugees-Belgische die bars spit zoals Cristiano Ronaldo balletjes trapt: recht op doel af.

wo 15/8 De headliner Balthazar is volop in de weer met nieuw materiaal, dus moet Maarten Devolderes eenmanszaak Warhaus straks voor onbepaalde duur de deuren sluiten. Maar niet zonder u op de pre-opening van Pukkelpop nog eens onder te dompelen in zijn mad world.

De geheimtip Zijn stem is geënt op die van Nina Simone, Ella Fitzgerald en Lauryn Hill, zijn producties op die van James Blake. En Les Inrocks noemde hem ‘le nouvel espoir de la pop française’. Maak kennis met de 24-jarige Parijzenaar Adam Naas op het Brussels Summer Festival.

do 16/8 De headliner Samen met onder meer Run the Jewels-producer Little Shalimar heeft Trixie Whitley haar geluid stevig hertimmerd: minder singer-songwriterelementen, meer beats. Kom de nieuwe Whitley groeten in de Marquee van Pukkelpop.

De geheimtip Hiphopcollectief Brockhampton, dat eerder dit jaar in de #MeToo-storm terechtkwam – stichtend lid Ameer Vann werd aan de deur gezet na aantijgingen van seksueel wangedrag – maar terugvocht met een niet mis te verstane performance in The Tonight Show en drie kakelverse én uitstekende singles. Zorg dat u ze kent, tegen Pukkelpop.

vr 17/8 De headliner Voormalige poulain van Kanye, muzikaal maatje van Migos’ Quavo, lief van Kylie Jenner: de Texaanse rapper Travis Scott sluit niet voor niets dag twee van Pukkelpop af, ná N.E.R.D en Oscar and the Wolf. Hij brengt met Astroworld zelfs een nagelnieuwe plaat mee. Skrrt!

De geheimtip Een viool en een loopstation, meer heeft Sudan Archives (nom de plume van de 24-jarige Amerikaanse Brittany Parks, een zangeres-violiste met een voorliefde voor eclectische r&b en West-Afrikaanse ritmes) niet nodig om een publiek te bezweren. Come Meh Way, vraagt ze in haar meest succesvolle single. U volgt maar beter gedwee, straks op Pukkelpop.

za 18/8 De headliner ‘I’ll be back’, dixit Kendrick Lamar aan het eind van zijn Sportpaleisconcert, afgelopen voorjaar. En hij heeft woord gehouden: op Pukkelpop komt K-Dot de festiviteiten afsluiten. Benieuwd waar hij zijn livemuzikanten zal verstoppen.

De geheimtip Willy Sommers, Daan Stuyven, Sennek, Rik Verheye en een fanfare uit Tielen: het is met een gekke gruppo dat Mauro Pawlowski richting Kiewit trekt, om er als Mauro & De Kempenzonen enkele niet nader genoemde ‘moderne klassiekers’ te herinterpreteren. Laat de zon in je hart!

Patti Smith
Patti Smith
Blu Samu
Blu Samu
Warhaus
Warhaus
Trixie Whitley
Trixie Whitley
Adam Naas
Adam Naas
Sudan Archives
Sudan Archives

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content