NAAM: Katrien Willekens (32) uit Borgerhout, Antwerpen

FESTIVAL: Rivierenhof, Deurne

TIJDSTIP: 20 juli, 22. 52 uur

Net Absynthe Minded gezien, neem ik aan?

Katrien: Ja, en ’t was keigoe.

Een fan?

Katrien: Toch wel. Allez, niet dat ik er zoveel van ken, laat staan dat ik al hun platen heb of de titels van hun liedjes van buiten ken. (Lacht) Maar ik hoor ze wel graag, en ik moet zeggen dat ik vandaag serieus onder de indruk ben. Er was een leuke sfeer en ze hebben hun set echt goed opgebouwd, vind ik. Het werd zelfs een beetje psychedelisch op het einde.

Kom je hier vaak?

Katrien: Normaal gezien wel. Het is hier gezellig en groen en voor mij ook niet zo ver. Ik ben daarnet van thuis naar hier gewandeld: dat kost mij nog geen kwartier. Maar ik kom minder vaak dan vorige jaren. En als ik kom, is het in de eerste plaats om te wandelen en te relaxen. Vorige jaren heb ik bijvoorbeeld nog The Internationals gezien, en een hoop tangoconcerten. Maar aan optredens ben ik deze zomer nog niet veel toegekomen. Maar ja, ik ben dit jaar sowieso nog niet vaak mijn kot uit geraakt.

Ik wist niet dat je een enkelband droeg.

Katrien: (Lacht) Neenee, het komt er gewoon te weinig van. Misschien ligt het aan mijn werk – ik ben maatschappelijk werkster bij het OCMW van Antwerpen – of misschien ben ik mijn wilde haren aan het verliezen, dat kan ook. (Lachje)

Wat moet ik me dan bij jouw wilde periode voorstellen?

Katrien: Oh, vroeger ging ik geregeld naar festivals in het buitenland. Ik ben een paar keer naar een Hongaars festival geweest en ook eens naar een festival in Portugal. Ik combineerde dat met mijn vakantie.

En nu kom je bij wijze van spreken niet meer voorbij groot-Antwerpen. Een echte sinjoor, kortom.

Katrien: (Lacht) Ja, ség! Ik neem gewoon niet graag de auto voor een optreden, ik spring liever op mijn fietske naar het dichtstbijzijnde park. Als daar zoals hier in het Rivierenhof toevallig een leuk optreden is, dan is dat mooi meegenomen.

Vergis ik mij of ging jij vroeger ook weleens naar Couleur Café of Reggae Geel?

Katrien: Waarom?

Zomaar.

Katrien: Wel, naar Couleur Café ben ik nog nooit geweest – al zou ik wel willen – maar Reggae Geel heb ik vroeger inderdaad nog een paar keer bezocht. Wereldmuziek kan mij wel bekoren, ja. Maar elektro ook, en pop en rock evengoed.

Tot slot: beschrijf eens jouw ideale festival?

Katrien: Mijn festival mag vooral niet te groot zijn. Ik ben één keer naar Pukkelpop geweest en ik vond het daar véél te druk: echt mijn ding niet. Voor mij mag het dus wat kleinschaliger. Liefst in het groen ook, misschien ergens in de Ardennen. En het mag ook wel mooi aangekleed zijn. Dat mis ik toch vaak op festivals: een beetje decoratie en gezelligheid. Want daar draait het toch om: genieten van de zon en gezellig samenzijn. Op het einde moet er zeker een groot kampvuur worden aangestoken. Een lekker warm kampvuur hoort erbij.

Toch niet bij de scouts gezeten, zeker?

Katrien: Bij de chiro, meneer!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content