Geert Zagers
Geert Zagers Journalist bij Knack Focus

NAAM: Nathalie Van Damme (26), Gent

FESTIVAL: Lokerse Feesten

TIJDSTIP: Vrijdag 29 augustus, 19.50 uur

Iets – wellicht het netjes passende appelblauwzeegroen – doet ons vermoeden dat je outfit zorgvuldig geselecteerd is.

Nathalie: Ik pleit schuldig. Misschien is het een typisch vrouwentrekje, maar ik durf de dag voor een festival al eens een gepast ensemble uit te zoeken, tot en met de juiste schoenen. Nu, ik laat het wel vooral van het weer afhangen, niet zozeer van de band die speelt.

Ben jij dan de festivalganger die muziekrecensenten smalend ‘de sfeerzoeker’ noemen?

Nathalie: Ik kom in de eerste plaats voor de affiche, hoor. De sfeer en organisatie maken een festival compleet, maar zonder goede namen zak ik niet af.

In dat geval: zijn er nog dagen op deze Lokerse Feesten die jou kunnen verleiden?

Nathalie: Maandag kom ik terug voor Jamie Lidell en Selah Sue. Het zal de vierde keer zijn dat ik Lidell aan het werk zie – ik ben een fan. En de jongste cd van Selah Sue heeft me aangenaam verrast. Op donderdag sta ik hier dan weer op aanraden van mijn voltallige vriendenkring voor Morrissey. Een unieke kans om hem eens aan het werk te zien.

Op Facebook wordt opgeroepen om een biefstuk in het gezicht van The Mozzer te mikken, nu hij alle vlees op Lokerse Feesten heeft verboden. Iets voor jou?

Nathalie: Niet echt. Zelf ben ik nu ook geen grote vleesfan. Dat gezegd zijnde: de nieuwe pikante worstenbroodjes die ze dit jaar serveren, zijn uitstekend. (Lacht) Ze mochten iets pikanter, maar het deeg is perfect. Al kan het uiteraard niet tippen aan de traditionele Lokerse paardenworst hier.

We krijgen de indruk dat je hier wel vaker komt.

Nathalie: Dit is het achtste jaar op rij. Mijn familie is van de streek, ik heb hier op school gezeten, en nu ik in Gent woon, is het een prima excuus om wat bekende gezichten terug te zien. Het beste optreden dat ik hier al zag? The Prodigy in 2007. Een massa springend en dansend volk: ik zal het nooit vergeten. Dat mis ik dit jaar wel: een goede elektro-avond.

Nog andere festivals op de planning staan deze zomer?

Nathalie: Laundry Day, Crammerock, Villa Pace, Pukemarock. Aardig wat zelfs – ik ben een echte festivalganger. Alleen voor Pukkelpop pas ik dit jaar. Normaal ben ik er vaste klant, maar de affiche is niet volledig mijn ding dit jaar.

We horen wel meer kritiek op Pukkelpop dit jaar. Spui uw gal.

Nathalie: De grote namen kunnen mij niet bekoren. Enkel Eminem had ik graag gezien – uit jeugdsentiment dan nog. Ach, misschien ben ik te veel verwend de voorbije edities.

Stel, geheel hypothetisch, dat je de organisatie van de Lokerse Feesten een tip mag geven om het geheel beter te maken, wat komt er dan spontaan in je op?

Nathalie: Fototoestellen binnenlaten. Ik fotografeer zelf ook graag, maar mijn spiegelreflexcamera mag niet op het terrein. Ik heb het dit jaar geprobeerd – netjes onder een paar truien verstopt in mijn tas – maar de security heeft hem eruit gevist. En verder krijg ik hier vaak pijn aan mijn voeten en rug van het lange staan. Een loungegedeelte waar je op zitzakken het festival kunt volgen, zou hier niet misstaan. Ik ben zelf interieurvormgeefster: ik zie het ontwerp zo al voor me. ( Lacht)

GEERT ZAGERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content