Peter Jackson krijgt elf oscars voor The Return of the King, het zwakste deel van zijn verder indrukwekkende trilogie The Lord of the Rings, en komt zo op gelijke hoogte van Titanic en Ben-Hur. Tijdens de ceremonie doet niemand zijn mond open over de oorlog in Irak. Michael Moore werd niet uitgenodigd, Sean Penn en Tim Robbins rammelen braaf hun speech af. De maatregel om met drie seconden vertraging uit te zenden, zodat er nog in geknipt kan worden, is een maat voor niets. * Jude Law wordt de volgende James Bond. Eric Bana is kwaad. * Op het filmfestival van Berlijn wint de Duitse film Gegen die Wand de Gouden Beer. Dat is goed nieuws voor de Turkse regisseur Fatih Akin, maar ook voor de Turkse hoofdrolspeelster Sibel Kekilli, een voormalige pornoactrice die u (als Dilara) nog zou moeten kennen uit Die Megageile Küken-Farm. * Het gaat goed met de Vlaamse film. Felix Van Groeningen tekent met Steve+Sky voor een schitterende debuutfilm, Delfine Bafort toont haar tieten, Titus De Voogdt smijt zijn piemel in de weegschaal, Stephen en David Dewaele voegen daar nog Putain Putain van TC Matic aan toe en de Vlaamse keuringscommissie zegt KNT. Putain! * Suske en Wiske: De duistere diamant is ook drie dagen te zien in de bioscoop. Kinderen zijn dit keer wel toegelaten. Ze blijven gewoon thuis. * Licht in de duisternis:21 Grams (Alejandro González Iñárritu), Springtime in a Small Town (Zhuangzhuang Tian).

De rechter vindt dat de Amerikaanse rapfan Michael Carreras in zijn auto veel te hard naar de cd van 50 Cent luistert. Zijn straf: twee uren Verdi uitzitten. * Nipplegate: Janet Jackson heeft vestimentaire problemen tijdens de rust van de Superbowl. Eén tiet levert 500.000 klachten op bij tv-waakhond FCC. * Ozzy Osbourne wordt in een Britse internetpoll genomineerd als beste kandidaat-ambassadeur als de Marsmannen ooit op aarde landen. * Mauro Pawlowski & the Grooms maken ons een beetje bang met Black Europa. * In de AB Club concerteren The Eagles of Death Metal, het hobbyclubje van Josh ‘Queens of the Stone Age’ Homme, voor de gelegenheid met Tim Vanhamel van Millionaire. Half België beweert erbij te zijn geweest. * Een kostuum is altijd goe: Think of One repatrieert zijn Marokkanen en gaat scheep met een Braziliaans gezelschap voor Chuva Em Pó. * In onze iPod: No You Cmon/Aw Cmon (Lambchop), Pawne Shoppe Heart (The Von Bondies), Talkie Walkie (Air), Unearthed (Johnny Cash).

VTM viert in alle stilte zijn vijftiende verjaardag. * Eén dag later gaat op de commerciële zender het vernieuwde journaal van start, met een gezellig oranje decor en een wat zachtere toon. De trots van de nieuwsdienst is evenwel een videowall ter grootte van het Atomium, die je het gevoel geeft dat je naar het uitstalraam van een tv-speciaalzaak zit te kijken. * TV1 countert met een uitgebreide campagne waarin de ankers en topjournalisten vertellen dat zij alles ‘uit goede bron’ vernemen. * Xandee wint Eurosong, maar dé sterren zijn juryleden Marcel Vanthilt en Serge Simonart. Vooral nadat Vanthilt zijn collega in Het Laatste Nieuws onder de grond heeft geschoffeld, zijn er – om het met Dana Winner te zeggen – massa’s ‘kippenmomenten’. * VTM, Kanaaltwee en VT4 vullen voortaan de dode momenten met een telefoonspelletje waar je haar rechtop van gaat staan. Aan de hand van enkele tips moet de kijker een woord raden en zich daarna onnozel bellen naar een 0900-nummer. Kassa, kassa! * Misschien een zaak voor Van In, die tien weken lang op VTM het gespuis van Brugge onder handen neemt in het heel middelmatige Aspe. * Rob Vanoudenhoven gaat in Rob-Rapport op zoek naar de gemiddelde Vlaming. Conclusie: hij of zij woont in Buggenhout en hij of zij kan – gezien de kijkcijfers – maar matig meer lachen met de fratsen van Rob. * Hans Otten ruilt VTM voor VT4. Zijn Telekwinto-kapsel blijft verweesd achter. * In het Britse reality-programma I’m a Celebrity… Get Me Out of Here zegt ex-Sex Pistol John Lydon voor de eerste keer in primetime het woord ‘cunt’. * Schoenenverkopers aller landen treuren, want Sex & The City houdt er na zes seizoenen mee op. * Overleden: Hugo Vanderveken, alias Ugo Prinsen, best bekend als de koster uit De Paradijsvogels. De acteur, regisseur en auteur werd 65 en stierf aan een hartaanval. * Gezien en goed bevonden:Newly Weds (MTV), Scrubs (VT4).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content