Fancy pants

Met zijn leren overall op het Eurovisiesongfestival en kinky lederhose op Ronquières Festival heeft Damiano David al meteen twee broeken toegevoegd aan de rijkgevulde kleerkast van de rock-‘n-roll. Vier andere iconische pantalons.

De schooljongensshort van Angus Young

Meer bepaald de officiële korte broek van Ashfield Boys High School in Sydney, de middelbare school van de AC/DC-gitarist. Volgens de overlevering was het zijn zus die hem de outfit suggereerde, omdat Young meteen na schooltijd gitaar ging spelen zonder zijn uniform uit te trekken. Nog volgens de overlevering verklaart de outfit ook zijn energieke podiumstijl. ‘Ik wou geen doelwit zijn voor kerels die met flessen gooien, dus moest ik blijven bewegen.’

Fancy pants

De billoze chaps van David Lee Roth

De broek die ademt. Midden jaren tachtig stuwde David Lee Roth, de zanger van Van Halen, de hairmetal richting onbekend vestimentair terrein met de ‘assless chaps’, leren rijbroeken met uitgeknipte billen die hij tijdens optredens, in videoclips en naar eigen zeggen ook thuis aantrok ‘uit comfort’. We geven het nog een paar maanden voor Damiano David er eentje aan heeft.

Fancy pants

De fietsbroek van Axl Rose

Dertig jaar voor active wear een modetrend werd, populariseerde Axl Rose van Guns N’ Roses al de fietsbroek. Er was de piepkleine witte spandexversie, meestal in combinatie met een leren motorjas, rond zijn middel geknoopt hemd en rode bandana, nog altijd de meest specifieke look uit de rockgeschiedenis. En er was een expliciet exemplaar met de Amerikaanse vlag, gedrapeerd rond zijn balzak. Het is onduidelijk of daar een patriottische boodschap achter zat.

Fancy pants

De short shorts van Jon Bon Jovi

Kijk naar die short shorts. Kijk ernaar. Jon Bon Jovi is een heerser.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content