Peter Mangelschots
Peter Mangelschots Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Woensdag 16/3, 22.10, Canvas

Koersliefhebbers krijgen er dit voorjaar een verzetje bij. Zes woensdagavonden, van 16 maart tot 20 april, zit presentator Ruben Van Gucht met zijn gasten rond de tafel van Extra time koers. Het is niet de eerste keer dat de populaire voetbaltalkshow van Frank Raes in een wieleroutfit wordt gestopt: vorig jaar waren er al enkele uitzendingen, onder meer na het klassieke voorjaar en aan het einde van het wielerseizoen. Het is wel de eerste keer dat Extra time koers een heuse serie vormt. ‘De vorige keren vertrokken vanuit een onlineproject,’ zegt Van Gucht, ‘waarvoor dan een gaatje in het uitzendschema van Canvas gezocht werd. Nu is het een volwaardig programma, waardoor er ook meer middelen aan besteed kunnen worden.’

Blijft het programma in de lijn van de gewone Extra time liggen?

RUBEN VAN GUCHT: We nemen enkele rubrieken uit het programma van Frank over, zoals het dilemma-interview aan het begin of ‘de momenten’ die de gasten kiezen. Daarnaast gaat Sammy Neyrinck op zijn bekende manier eigenzinnige reportages draaien en naar aanleiding van de honderdste Ronde van Vlaanderen doen we wekelijks iets met een oud-winnaar van de Ronde. Bij de gasten zijn er enkele vaste waarden: Karl Vannieuwkerke, Sven Nys en Michel Wuyts komen geregeld langs. Verder nodigen we oud-renners en ploegleiders uit en elke aflevering willen we graag een topnaam uit het huidige wielrennen mee aan tafel, iemand die het voorjaar rijdt en de dag van de uitzending nog gekoerst heeft.

Wielrenners in hun drukste periode naar de studio halen: gaat dat wel lukken?

VAN GUCHT: Sommige afspraken zijn al een tijdje gemaakt en de meesten zagen daar toch geen graten in. Voor de rest hangt het ook wat van de planning af. We zenden live uit, dus moeten we ons in de praktijk beperken tot een Belgische of eventueel een Nederlandse renner. Maar het is echt de bedoeling om grote namen als Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Tiesj Benoot aan de tafel te krijgen.

De Belgen zijn alvast goed aan het voorjaar begonnen. Dat is mooi meegenomen.

VAN GUCHT: Een gast die iets gepresteerd heeft, is interessanter dan iemand die honderdste was in de Omloop Het Nieuwsblad en heeft opgegeven in Kuurne-Brussel-Kuurne. Dan heb je meer om over te praten: die renner gaat voor de komende koersen ook tot de favorieten behoren.

De laatste aflevering is nog vóór Luik-Bastenaken-Luik. Een bewuste keuze?

VAN GUCHT: Na een voetbalweekend heeft Extra Time een pak wedstrijden om te analyseren. Wij hebben de koers van de dag zelf, die van de zondag ervoor en we blikken vooruit op de zondag die komt. Na Luik-Bastenaken-Luik, de afsluiter van het klassieke voorjaar, zouden we die laatste optie niet meer gehad hebben.

De zomerse wielertalkshow Vive le vélo heeft buitengewoon goed gescoord. Hoop je van die populariteit een graantje mee te pikken?

VAN GUCHT: We hebben met Vive le vélo gemeen dat we met mensen rond een tafel over koers praten, maar we zitten op een andere zender, voor veel mensen was Vive le vélo een dagelijkse afspraak in de zomer en we gaan ook geen toeristische reportages brengen over de brouwerij in Mater of zo. Anderzijds zijn de klassiekers bij ons heel populair. Als we zo goed scoren als de gewone Extra time zullen we zeer tevreden zijn.’

PETER MANGELSCHOTS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content