Mevrouw Fred Di Bono heeft niet alleentv-talent, ze kan ook zingen én met een computer werken. Multitasken heet dat dan.

Met bijdragen van Ben Van Alboom, Stijn Van Kerkhove, Dimitri Dewever (games), Jill Mathieu (i-Life)

Je zit nu in Maleisië voor tv-opnames. Heb je daar nog wat contact met de buitenwereld?

Ik heb vandaag al heel hard gevloekt. Ik zit hier op een onbewoond eiland en de driehonderd man van de crew moet via dezelfde server op het internet. Downloaden is ten strengste verboden, want dan lukt het helemaal niet meer om online te geraken. Heel frustrerend als je dingen moet doormailen. Ik heb de afgelopen vier uur geprobeerd om een mp3 door te mailen. Het is nu gelukt, maar je wilt niet weten hoeveel keer ik het geprobeerd heb.

Ben je afhankelijk van je computer?

Ik heb een Maclaptop, en die gaat overal mee naartoe. Hij ziet er een beetje uit als een Cubaanse auto: vol blutsen. En af en toe mors ik er wat Cola Light op.

Je zegt dat je net een mp3 doorstuurde. Gebruik je je computer voor je muziekproject?

Jazeker. Ik heb daarnet voor de eerste keer wat in GarageBand geëxperimenteerd, een programma om muziek mee te maken. Veel makkelijker dan Logic: daarover heb ik ooit nog een cursus gevolgd, maar na twee lessen was ik het beu.

Waarvoor gebruik je je computer nog?

Voornamelijk voor opnames, om te mailen en als tekstverwerker. Als je songteksten schrijft, is het handig dat je niet voortdurend hoeft te gommen. iTunes staat ook vaak aan. En ik ben erg goed in op de foute knoppen drukken. Dan kom ik terecht in programma’s waarin ik helemaal niet moet zitten. Gelukkig is Macsoftware heel eenvoudig, we gebruiken zelfs computers op het podium.

Dat klinkt alsof je nogal met je laptop vergroeid bent.

Soms vraag ik me af hoe we het vroeger deden, voor er computers waren.

Toen gingen we gewoon op café. Houd je vanuit het buitenland online contact met je vrienden?

Ik volg het wel een beetje via Facebook, maar zelf post ik bijna niets. Daarnet heb ik mijn status aangepast, ‘ Hello world‘, heb ik geschreven, omdat ik eindelijk weer internet had. Een heleboel mensen klikken dan aan dat ze dat leuk vinden, dat vind ik vreemd. Ik heb besloten om op Facebook geen vriendjes meer te maken. Als je mensen twintig jaar lang niet gesproken hebt, is daar meestal een goede reden voor. En voor al die onnozele quizspelletjes is er de ignore-knop.

Volg je de actualiteit nog als je zo ver weg van huis bent?

Ja, ik ben een regelmatige bezoeker van de krantenwebsites. En de website van Humo houd ik ook in het oog. Ik kijk trouwens vaak naar YouTubefilmpjes. Als ik hier internet heb, kijk ik graag naar stand-upcomedy. Hoewel dat eigenlijk niet mag, gezien de kwaliteit van de verbinding.

UMA is het muzikale project van Evi Hanssen. De eerste single ‘100 Hours Later’ hoor je nu op de radio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content