EUROVISIESONGFESTIVAL 2006

21.00 – ééN

Als we dit neerschrijven, weten we nog niet of Kate Ryan in Athene de halve finale heeft overleefd en Belgiës eer mag verdedigen tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Maar gemakshalve gaan we daar toch maar van uit. Waarom? Wel, Vlaanderens grootste kenner van all thingsEurovisie André Vermeulen is voorzichtig hoopvol. ‘Ze kan alleen maar beter doen dan de vorige jaren.’

Waarom doet België het meestal zo slecht?

André Vermeulen: Tja, we slagen er blijkbaar niet in om te brengen wat het publiek wil horen. Aan Vlaamse kant waren de laatste redelijke scores voor middenmoters Sergio en Vanessa Chinitor, en om bovenaan te eindigen moeten we terug naar Liliane Saint-Pierre met Soldiers of Love in 1987. Het probleem is vaak dat als we een goed liedje hebben, er een ander in hetzelfde genre net ietsje beter is.

Jij was fan van La Sakhra. Kan jij je nu verzoenen met Kate Ryan?

Vermeulen: Natuurlijk. Kate Ryan vertegenwoordigt België en ik sta achter haar. Het is wel moeilijk in te schatten hoe ze het ervan af zal brengen. Je t’adore ís een typisch Eurovisieliedje en kán scoren, maar er zijn ook nu minstens drie andere liedjes uit die Abba-eske school. Veel zal afhangen van Kates act. Maar die is nog geheim, al heb ik wel de indruk dat het alvast heel professioneel is aangepakt.

Denk je dat de promotournee haar kansen heeft vergroot?

Vermeulen: De meeste artiesten hebben dit jaar zo’n tournee gedaan, maar ik denk dat Kate wel een van de efficiëntste heeft afgelegd. Ze is al bekend buiten België en zit bij de grote internationale platenmaatschappij EMI. Zo komt ze zeker in de juiste televisieshows, radio-uitzendingen en magazines. In de Griekse platenzaken liggen twee singles van het songfestival: die van de Griekse kandidate Anna Vissi én die van Kate. Dat wil toch iets zeggen.

Heb je nog wat vaderlijke raad?

Vermeulen: Ze moet natuurlijk goed uitgeslapen op het podium staan. Ze mag genieten van Athene, maar moet ook genoeg rusten en zich concentreren. Uiteindelijk moet ze vooral zichzelf blijven en doen waar ze zich het beste bij voelt, ook voor de kniezwengel en haar nieuwe jurk. En dan haar beste prestatie ooit afleveren.

Smallville Nieuwe derde seizoen van de Amerikaanse sciencefictionreeks over de jeugd van Superman (16.25 – Kanaaltwee) Beroemd of berucht: Reese Witherspoon Reportage over de carrière van de meest recente winnares van een Oscar voor Beste Actrice (19.15 – Vitaya) Blokken Special De 2000e aflevering van de quiz. Dat betekent dat Ben Crabbé al aan 20.000 flauwe moppen zit! Applaus! (20.15 – één)

(B.D.C.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content