Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

STERRENSLAG. Het leven zoals het is: filmster. Of het eerste seizoen van ‘Entourage’.

Entourage

REEKS: *** EXTRA’S: **

Reeks. Benieuwd hoe je leven er zou uitzien mocht je een jonge, opkomende acteur zijn in Los Angeles? Dan licht Entourage een tipje van de sluier op. In deze satirische reeks – uit de stal van de Amerikaanse zender HBO – volgen we de belevenissen van Vincent Chase, een actieheld met goddelijke looks die net zijn eerste grote blockbuster heeft gemaakt. Samen met zijn vrienden van weleer, zijn entourage dus, dompelt hij zich onder in het leven van een filmster, luxueuze villa, designerkleren, drugs en gewillige groupies incluis. Alle clichés van Hollywood komen aan bod: de geschifte fans, de starfuckers, de meedogenloze agent die zijn vrouw en kinderen zou verkopen om een rol binnen te halen voor zijn klant, de veganistische vriendin die zich ontpopt tot Yoko Ono, … Niets is veilig. Dat Entourage een waarheidsgetrouw beeld geeft van het leven in Hollywood, is te danken aan executive producer Mark Wahlberg, bekend van films als Three Kings en Boogie Nights, en een expert in het nachtleven van Los Angeles. Hij zorgde er ook voor dat enkele bekende gezichten (onder wie Jessica Alba en Scarlett Johansson) een gastrolletje kwamen spelen, wat het waarheidsgehalte van de reeks nog vergroot.

Toch is Entourage geen pseudodocumentaire over het leven als filmster. De belangrijkste verhaallijn van de reeks is hoe de vrienden – die elkaar al van in hun kindertijd kennen – een nieuwe relatie met elkaar proberen op te bouwen nu een van hen beroemd is geworden, hoe ze proberen een eigen plaatsje te vinden in de entourage. De mooiste rol daarbij is weggelegd voor Johnny Drama, halfbroer van Vincent en eveneens acteur. Omdat het hem veel minder voor de wind gaat, moet hij proberen om in de slipstream van Vincent ergens binnen te raken, wat enkele pijnlijke en hilarische momenten oplevert. Drama wordt trouwens gespeeld door Kevin Dillon, die als broer van Matt Dillon weet hoe het voelt om in de schaduw van een ster te leven.

Extra’s. Enkele weinig geïnspireerde commentaartracks, waarin er helaas geen antwoord wordt gegeven op intrigerende vragen die de serie opwerpt (zoals: Welke ster uit Ocean’s Eleven heeft er nu eigenlijk voor 3 miljoen dollar tickets gekocht om zijn eigen film boven aan de box-office te krijgen?)

Stefaan Werbrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content