‘Ik wist niet waar ik was of hoe lang ik weg was geweest. Je had me kunnen vertellen dat ik spiernaakt aan het babbelen was met de Queen, en ik had je geloofd!’ OZZY OSBOURNE, over hoe het voelde om uit de coma te ontwaken na zijn ongeval. Gelukkig heeft Ozzy wel wat ervaring met black-outs.

Tranche de vie

De Amerikaanse dramaserie Nip/Tuck, over het leven van twee plastische chirurgen in Miami, is onder vuur komen te liggen in Groot-Brittannië. De Engelse raad voor reclame kreeg een hoop klachten binnen tegen de reclamecampagne van Sky One, dat de reeks net is beginnen uitzenden. Vooral de slogans op reclameposters, genre ‘Sometimes a boob job is the best cure for depression’, zijn bij sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Maar de Advertising Standards Authority heeft de meeste klachten al ontvankelijk verklaard, omdat ze de slogans als een uiting van ‘zwarte humor’ ziet.

Nip/Tuck heeft in de VS zelf ook al heel wat stof doen opwaaien, omdat de serie plastische chirurgie uiterst expliciet in beeld brengt, tot rondvliegend vetweefsel toe. De Parent’s Television Council, dat in de VS toekijkt op de normen en waarden van televisie, heeft adverteerders bijvoorbeeld al opgeroepen Nip/Tuck te boycotten. De reeks zelf is echter een eclatant succes en ook in Groot-Brittannië haalden de eerste afleveringen hoge kijkcijfers. Bij ons start Nip/Tuck over enkele weken, op Kanaaltwee. (S.W.)

Het einde van de wereld, deel 3

Roland Emmerich is duidelijk van geen kleintje vervaard als het op het vernietigen van deze planeet aankomt. Nadat Godzilla New York meer collateral damage toebracht dan de zelfmoordpiloten van elf september en de marsmannetjes van Independence Day kordaat de aarde aan flarden schoten, vergast hij het bioscooppubliek op nog grotere verwoestingen. Dit keer is een abrupte klimaatsverandering de grote boosdoener. En de gevolgen zijn nog schrikbarender dan het weerbericht van Eddy De Mey. Op deze foto uit The Day After Tomorrow ziet u hoe een hels hagelbuitje een miljoenenstad in één grote plas verandert waar de autootjes vrolijk in rond dobberen. Tussen de lawine van special effects kan u ook proberen enige sterren van tweede garnituur te onderscheiden: Dennis Quaid, Sela Ward, Ian Holm, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum. Bereid u alvast nu al voor op de nieuwe ijstijd, die vanaf 26 mei onze multiplexen teistert. (P.D.)

TELEX

H Niemand is nog veilig voor de docusoap. Een Amerikaanse zender wil een reeks maken rond de Amish, de elektriciteitsschuwende religieuzen uit het platteland van Pennsylvania. Niet meteen een begeesterend onderwerp, ware het niet dat de reeks zal focussen op de zogenaamde Rumspringa, de rites de passage van jonge Amish, waarin ze voor één keer volop mogen experimenteren met seks, drank en drugs. Natuurlijk, voor de (weinige) fans van Zeetongen en Bakvissen is er niets nieuws onder de zon. H Melkmuil Christina Aguilera heeft ook even mogen proeven van het gevaarlijke leven, maar nu wil ze haar ruige imago alweer afbouwen. De zangeres heeft de vele piercings op haar lichaam laten verwijderen – behalve één, ‘op een heel speciale plaats’ – nadat ze had gemerkt dat kleine kinderen bang waren om met haar op de foto te staan. H Veel naadlozer kan een overgang naar Michael Jackson niet zijn. The King of Pop verwerkt de stress rond zijn rechtszaak op een behoorlijk vreemde manier. Volgens de Amerikaanse tv-show Entertainment Tonight heeft Jackson troost gezocht in de armen van zijn kinderjuf Rwamba. Tja, het is toch een stap vooruit, zullen we maar denken. H Tot slot – omdat deze rubriek niet volledig is zonder – nog een nieuwtje over Jennifer Lopez en Ben Affleck. Tijdens een persconferentie in Madrid sloeg Affleck de verzamelde journalisten met verstomming door alle antwoorden in vloeiend Spaans te geven. Daarmee bewees hij in één moeite ook dat hij de Spaanse taal stukken beter beheerst dan zijn verloofde, die hoewel van Puerto Ricaanse afkomst zich nauwelijks verstaanbaar kan uitdrukken in de taal van haar ouders. Het zal gestoven hebben in L.A.!

560.000

560.000 dollar. Het bedrag dat Britney Spears volgens tabloid National Enquirer heeft betaald aan man-voor-heel-even Jason Alexander om stilletjes op te hoepelen. Oftewel ongeveer tienduizend dollar per uur. Ter vergelijking: Harrison Ford geeft naar verluidt 90 miljoen dollar aan zijn ex-vrouw, met wie hij 18 jaar getrouwd was; dat komt op een kleine 600 dollar per uur. (S.W.)

Goede NachtenWWW.DENACHTEN.COM

Nu vrijdag 30 en zaterdag 31 januari vindt in deSingel in Antwerpen voor de negende keer De Nachten plaats. Tijdens deze tweedaagse kruisbestuiving van literatuur en rock strijken weer hele roedels muzikanten en schrijvers neer in de Scheldestad, Onder de buitenlandse artiesten zitten enkele grote namen, zoals Alex Chilton, Lars Horntveth en Sandy Dillon. Ook het rijtje vaderlandse muzikanten mag er zijn: onder meer Mauro, Flip Kowlier, Daan en Stef Kamil Carlens tekenen present. Het schrijversgild wordt dan weer vertegenwoordigd door onder meer Abdelkader Benali, Ramsey Nasr, Yves Petry, Dimitri Verhulst en Bart Moeyaert. Die laatste, ‘godheid in literair prijzenland’ aldus de website, komt voor het eerst naar De Nachten, en wel omdat zijn eerste officiële dichtbundel Verzamel de liefde uit is. Wij vroegen hem, om in de sfeer van het evenement te blij

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content