Dead Or Alive?

We hebben voldoende reden om te geloven dat Elvis dood is, geeft de auteur van deze website toe, maar we hebben nog meer reden om te geloven dat The King nog leeft. Want: op Elvis’ grafsteen staat zijn naam verkeerd geschreven; zijn overlijdensbericht vermeldt een verkeerd lichaamsgewicht; de dragers van de doodskist spraken van koude lucht rondom de kist, wat de theorie ondersteunt dat airconditioning een wassen beeld in de kist koel hield; als je de getallen van zijn sterftedatum – 16/8/1977 – optelt, kom je aan 2001 en 2001: A Space Odyssey van Kubrick was de favoriete film van vrijetijdscijferaar Elvis; The King kende genoeg van gevechtskunst om zijn eigen hartslag te doen vertragen en zo zijn dood te veinzen. En het sluitende bewijs: zijn laatste concert op Hawaii eindigde hij niet met de woorden ‘I’ll see you’, maar met een veelbetekenend ‘adios’.

www.webspawner.com/users/elviselvis

Sighting Bulletin Board

Panikeer niet als je denkt dat je Elvis in de supermarkt hebt gezien maar surf naar de Elvis Sighting Bulletin Board. Daar kan je nagaan of ook anderen de bakkebaardman in de buurt hebben opgemerkt, zodat je weet dat je niet gek aan het worden bent. De Bulletin Board beschouwt zichzelf als een openbare dienst voor alle Elvis-fans. Geen idee hoe ernstig ze hun zaak nemen maar in ieder geval spelen ze hun rol met overtuiging. Ook in de lijst met Sightings vervaagt regelmatig de grens tussen tragiek en komedie. Wat te denken van het verhaal van een Elvis-lookalike die een nieuwsgierige man afsnauwt en vervolgens wordt overvallen door de kerel, die bij thuiskomst ontdekt dat zijn slachtoffer Elvis Smith heet. Smith was eerder in de steek gelaten door zijn vrouw, omdat zijn interesse in The King ongezonde proporties aannam.

www.elvissightingbulletinboard.com

Official Elvis Shop

Ook 25 jaar na zijn dood, is Elvis nog steeds big business. Wie dat niet wist, moet maar eens een kijkje nemen op de officiële Elvis-website. Daar word je uitgenodigd voor een verblijf in het echte Heartbreak Hotel, waar je 89,95 dollar betaalt voor een kamer. De virtuele tour door Graceland geeft je zin om op het vliegtuig te stappen. En als dat toch wat overdreven is, kan je troost zoeken in de officiële Elvis-shop, waar je naast cd’s en boeken ook een gouden pin ($ 70), een Elvis-horloge ($ 35), een Love Me Tender-halsketting in 14 karaat ($ 200) en zelfs een Elvis-slaapkamer kan kopen. Een eetkamer is gepland voor volgend jaar.

www.elvis.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content