In Titanic dreef een ijsberg hen uit elkaar, maar in het echte leven bleken ze maatjes voor altijd. Wat maakt Kate Winslet en Leonardo DiCaprio een ‘perfect match’? Een blik op het grillige pad van twee tegendraadse Hollywoodsterren.

Simpele komaf

Kate Elizabeth Winslet wordt geboren op 5 oktober 1975 in het Britse Reading. Vader Roger John Winslet komt aan de kost als zwembadbouwer, terwijl moeder Sally Ann Bridges in een café werkt. Leonardo Wilhelm DiCaprio wordt geboren op 11 november 1974 in Los Angeles, Californië. Vader George DiCaprio tekent en publiceert underground comics en moeder Irmelin Indenbirken werkt als secretaresse in een advocatenkantoor.

Eerste acteerstapjes

Kate staat voor het eerst voor de camera in een cornflakesreclame. Daarna duikt ze op in BBC-reeksen als Dark Season, Get Back en Casualty.Leonardo debuteert in een spotje voor een melkproduct. Niet veel later volgen rollen in tv-series als Parenthood, The New Lassie en Roseanne.

Titanic

De moeizame shoot van James Camerons schipbreukdrama verandert Winslets kijk op de filmbusiness. Na het trotseren van enkele nierontstekingen – veroorzaakt door de lange draai-dagen in het ijskoude water – en Camerons militaristische regiestijl besluit ze enkel nog samen te werken met warmhartige filmmakers die het bioscooppubliek willen uitdagen.DiCaprio’s Titanic-blues beginnen pas na de release van de prent. Het kassakanon – met 1,8 miljard dollar nog steeds de meest winstgevende film aller tijden – veroorzaakt een ware ‘ Leomania‘. De ster wordt tot superster verheven, haalt de voorpagina’s van alle belangrijke magazines en wordt non-stop door de paparazzi achtervolgd.

Weg van Hollywood

Kate zegt ‘neen’ tegen prestigeprojecten als Anne and the King en Shake-speare in Love, en reist naar Marokko, India en Australië voor de opnames van lowbudgetfilms Hideous Kinky (1998) en Holy Smoke (1999). The Man in the Iron Mask (1998), Celebrity (1998) en The Beach (2000) zijn Leo’s post- Titanic-projecten. Nadien verdwijnt hij lang uit de schijnwerpers. Zelfs een miljoenencontract voor de hoofdrol in Spider-Man kan hem niet overtuigen.

Het betere werk

Winslet kiest de laatste jaren steevast voor projecten van interessante regisseurs. Met The Right Stuff-filmer Philip Kaufman maakt ze Quills (2000), videoclipgenie Michel Gondry staat achter de camera van Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) en Stanley Kubrick-protegé Todd Field regisseert haar in Little Children (2006).DiCaprio gaat in het nieuwe millennium een samenwerking aan met Taxi Driver-legende Martin Scorsese. Samen maken ze Gangs of New York (2006), The Aviator (2004), The Departed (2006) en het in oktober van dit jaar verwachte Shutter Island. Staat ook nog op hun programma: The Rise of Theodore Roosevelt.

Tumultueus liefdesleven

Kate heeft verhoudingen met acteurs Stephen Tredre en Rufus Sewell voor ze in 1998 trouwt met Jim Threapleton, een assistent-regisseur die ze leert kennen op de set van Hideous Kinky. Hun dochter Mia wordt geboren in 2000, maar een jaar latergaat het koppel uiteen. In 2003 hertrouwt Winslet met theater-maker Sam Mendes, hun zoon Joe komt enkele maanden later ter wereld. Leonardo heeft al jong de reputatie van een hartenbreker. Zijn eerste serieuze relatie – met model Kirsten Zang – duurt twee jaar, maar loopt stuk tijdens de opnames van Titanic. Tussen 2001 en 2005 volgt een knipperlichtrelatie met het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen. Over de status van zijn recentste relatie – met het Israëlische topmodel Bar Refaeli – doen tegenstrijdige berichten de ronde.

Door Steven Tuffin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content