en acht andere dingen die u deze week niet mag missen

1. FOTOGRAFIE Florian Böhm. Wait For Walk

Tot 4/9, Young Gallery, Brussel

Voetgangers die aan het stoplicht staan te wachten: ze leveren boeiender beeldmateriaal op dan u denkt. Zeker als ze vereeuwigd worden door Florian Böhm terwijl ze ongeduldig staan te wezen aan een van New Yorks vele kruispunten. Foto: Centre & Canal, NYC 2005

younggalleryphoto.com

2. CONCERT Bruce Springsteen

23/6, Sportpaleis, Antwerpen

Baby we were born to rock: bijna zestig is The Boss en nog steeds weet hij van geen ophouden. Maandag komt hij met zijn E Street Band downto the river, meer bepaald de Schelde, voor een optreden in het Antwerpse Sportpaleis (en niet in het Brusselse Koning Boudewijnstadion zoals was aangekondigd).

goformusic.be

3. PARTY Tien jaar Poplife

21/6, Vooruit, Gent

Na tien jaar is het Gentse fuifinstituut Poplife springlevender dan ooit. Huisband Foxylane trekt het jubileum op gang, The Glimmers, Fredo & Thang en The Dead Elvisses houden de heupen, voeten en benen tot in de vroege uurtjes in beweging. poplife.be

4. CONCERT John Cale

25/6, Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Velvet Underground-veteraan John Cale heeft er – veertig jaar nadat hij uit de legendarische band stapte/werd getrapt – nog lang geen tabak van. Tijdens zijn concert in Bozar zou hij zelfs twee nagelnieuwe songs voorstellen.

bozar.be

5. FOTOGRAFIE Polly Borland. Bunny

Tot 2/8, Michael Hoppen Gallery, Londen

Eigenlijk is Bunny een vrouwelijke versie van De Grote Vriendelijke Reus. Fotografe Polly Borland legt het extreem lange meisje Gwen vast in al haar excentriciteit en schoonheid. En met konijnenoren!

michaelhoppencontemporary.com

6. FESTIVAL Couleur Café

27-29/6, Tour en Taxis, Bozar, Brussel

Geen betere manier om de zon van achter de wolken te lokken dan met drie dagen wereldmuziek, dans, beeldende kunsten en ambachten. Mogen dit jaar de aarde plaatselijk verwarmen: Arsenal, Jimmy Cliff, Zucchero en vele anderen – om van de expo Sex & Love nog te zwijgen. couleurcafé.be

7. EXPO Straffe toeren

21/6 tot 16/11,Venetiaanse Gaanderijen, Oostende

Herbeleef het roemrijke Belgische circusverleden: Straffe toeren pakt uit met affiches, foto’s, kostuums en attributen die herinneren aan de halsbrekende acts, hoogoplopende emoties en grote risico’s van het spectaculaire vak.

toerisme-oostende.be

8. BOEK The Circus

Nu uit, Taschen

Nog meer circus, maar dan bigger and better: de nieuwe turf van Taschen richt de spots op het spektakel dat door de eeuwen heen in Amerikaanse circustenten te zien was. Met zowat 900 foto’s die je ook achter de schermen laten kijken.

taschen.com

9. FESTIVAL EdinburghFilm Festival

18-29/6, Edinburgh

Voor het eerst in meer dan zestig jaar wordt het filmluik van het Edinburgh Festival losgekoppeld. De vijftien wereldpremières en meer dan 120 andere vertoningen (met in competitie ‘Linkeroever’ van onze landgenoot Pieter Van Hees) verdienen dus uw onverdeelde aandacht. edfilmfest.org.uk

10. FILM Ecran Total

25/6 tot 9/9, Arenberg, Brussel

Zijn muziekfestivals niet aan u besteed, dan is er de komende maanden gelukkig Ecran Total. Met acht films per dag, van klassiekers zoals Bullitt over onuitgegevens films als Secret Sunshine tot reprises van Control, legt Cinema Arenberg de pelliculevreters in de watten.

arenberg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content