1 CONCERT – ESTELLE

16/11, AB, Brussel

Who’s the hottest in the world right now? Met American Boy zat Estelle al de hele zomer in ons hoofd. In de AB probeert ons favoriete popsterretje du jour daar ook in de wintermaanden een vervolg aan te breien.

abconcerts.be

2 FILM – AN AMERICAN TAIL

16/11, Filmmuseum (bis), Brussel

Het Filmmuseum blaast het stof van de door Spielberg geproduceerde animatieklassieker uit 1986 over de Mousekowitzen. De muizenfamilie beproeft haar geluk in het Beloofde Land Amerika, ‘waar er geen katten zijn en de straten geplaveid met kaas’, in dit avontuur met een staartje.

filmarchief.be

3 CONCERT – ISOBEL CAMPBELL& MARK LANEGAN

20/11, Cultuurcentrum, Hasselt

Isobel Campbell en Mark Lanegan – of: de Schone en het Beest – breien hun hoogstpersoonlijke staartje aan Can You Duet.

ccha.be

4 CONCERT – MAURO AND THE GROOMS

19/11, Stuk, Leuven

Als hij even vrij heeft bij dEUS en niet op het podium staat als Possessed Factory, Somnabula of Hitsville Drinks, ontbindt Mauro zijn duivels met The Grooms. Oftewel: de Boze Mens in Mauro Pawlowski. stuk.be

5 FESTIVAL – I LOVE TECHNO

15/11, Flanders Expo, Gent

Underworld! Dave Clark! Justice! Boys Noize! Digitalism! Hot Chip! Booka Shade! Vele Anderen! Technohoofden, raveteven, elektrokippetjes en andere feestbeesten weten waar ze moeten zijn.

ilovetechno.be

6 EXPO – ARTISTS COUPLES – LOVE, ARTAND PASSION

Tot 8/2/09, Wallraf-Richartz-Museum, Keulen

Claudel & Rodin, Kahlo & Rivera, Münter & Kandinsky: het Wallraf-Richartz-Museum kijkt naar leven en werk van dertien verliefde koppeltjes uit schilderland. Een reis van liefde, kunst en passie doorheen expressionisme, dada en action painting én een who did who? van de hedendaagse kunstgeschiedenis. (foto Frida Kahlo en Diego Rivera, Mexico 1934)

museenkoeln.de

7 FESTIVAL – NEXT INTERNATIONAL ARTS FESTIVAL

21/11 tot 13/12, Rijsel, Kortrijk, Doornik, Valenciennes

Een kunstenfestival ‘ qui se moque des frontières‘, noemt Next zichzelf, en dan vooral de frontières tussen België en Frankrijk. Grensoverschrijdend theater, beeldende kunst, dans en muziek uit de regio Rijsel-Kortrijk-Doornik-Valenciennes.Foto: Pitié van Alain Platel.

nextfestival.eu

8 FILM – WEEK VANDE SMAAK

tot 23/11, Cinema Zed, Leuven

In het kader van de Week van de Smaak serveert Cinema Zed de heerlijkste films ooit gemaakt. Cinema om duimen en vingers bij af te likken dus, met onder meer Estomago, The Chicken, The Fish and The King Crab, Tampopo (foto) La Graineet le Mullet,L’ Aile ou la cuisse, Babette’s Feast en Jeroen Meus-favoriet Big Night.

cinemazed.be

9 TV-SERIE – DE SMAAK VAN DE KEYSER

15 en 16/11, Kinepolis, Hasselt

Na het succesverhaal van appeldrama Katarakt springt de Dienst Toeristische Fictie van Eén dit najaar op de jeneverstokerijen van Hasselt – Respec! Voor wie écht niet kan wachten, plant Kinepolis in avant-première een marathondag met alle tien de afleveringen, én een lunch met de cast.

desmaakvandekeyser.be kinepolis.be

10 FOTOGRAFIE – SECRET CITY: JASON LANGEREN ROBERT DOISNEAU

20/11 tot 20/1/09, Michael Hoppen Gallery, Londen

Met Doisneaus reportagefotografie van Parijs in de jaren veertig en Langers anonieme duistere beelden van New York en Londen biedt Secret City twee iconen, twee stadsgezichten en twee perspectieven op fotografie in de grootstad. Foto ‘Elevator’van Langer

michaelhoppengallery.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content