Edwin Korver is de helft van het DJ-duo Ed & Kim. Zij draaien op 24 november in de Chill-Out Road van Pay & Go Groove City in Kart Expo in Brussel. Info: [{phone}]0900-00123.

Door Peter Van Dyck

Nog wat tv gezien de jongste tijd?

Niet zo gek veel. Ik heb recentelijk in ieder geval weinig gezien waarvan ik achteroverviel. Tenzij Sex and The City op VT4.

Je bent labelmanager bij Warner, DJ’t en hebt met Switch een zaterdagavondprogramma bij Studio Brussel. Heb je nog wel tijd voor iets anders dan muziek?

Haast niet. Op dit moment zit een avondje theater of bioscoop er jammer genoeg niet meer in. Ik ben vrij obsessief met muziek bezig. Ik wil als DJ kort op de bal spelen en dus hang ik ook wat uren in platenzaken rond.

Hoe leuk is het om voor radio te werken?

Heel leuk. Enkele jaren geleden namen Kim en ik deel aan een selectieproef voor muzieksamenstellers bij Studio Brussel. We mochten allebei aan de slag. Eerst deden we Superfly op zondagavond. Intussen ben ik wat uitgekeken op die lounge-toestanden. Met Switch was het eerst nog wat zoeken naar de juiste richting. Momenteel kunnen we daar onze brede smaak op dance-vlak goed in kwijt. Ik vind dat we deels een opvoedkundige taak hebben. Als mensen een onbekend nummer oppikken, geeft dat een goed gevoel. Studio Brussel heeft het voorbije jaar de oude ploeg door jongeren vervangen en daardoor is de zender opnieuw vitaal en sprankelend. Als je in het buitenland komt, besef je hoe blij we met zo’n zender mogen zijn.

Op Pay & Go Groove City sta je in de Chill-Out Road.

Ik weet dat programmator Peter Boonen een fan was van Superfly. Het zal een verademing zijn om na I Love Techno weer het kalmere werk te kunnen opleggen. Wij speelden op dat mega-event in Gent onze hardste set en toch was dat nog stukken zachter dan wat andere DJ’s deden. Het voordeel aan zo’n chill-out room is dat je je niet hoeft te beperken tot één genre. Ik hou van uitersten: van Zero 7 én van Dave Clarke. We zullen oude funk, disco, triphop en hiphop draaien. Rustig, maar toch dansbaar.

Wat prefereer je: zo’n groot evenement of een kleine club?

Hangt ervan af. Pukkelpop was subliem voor ons. In een kleine club heb je wel meer kans tot interactie met het publiek. Op een festival is je set vanzelf strakker, meer gefocust op de beat.

Van welke bekende club droom je nog?

Van Bar Rumba, de club van Giles Peterson in Londen. Of, ook in Londen: Bedrock. In de bovenste zaal zou ik graag ooit DJ’en. Daar komt het steviger werk van de progressive breakbeats aan bod, die wij ook draaiden op Pukkelpop. Dat is een genre dat in de lift zit, met andere, experimentele ritmes. In Café del Mar op Ibiza zou ik ook wel eens willen draaien. Bij zonsondergang bijvoorbeeld. Terwijl Kim draait, kan ik op het strand gaan liggen en vice versa. Dat is het mooie aan een duo: omdat je kunt afwisselen en nooit alleen hoeft te reizen, heb je minder last van stress. Maar om eerlijk te zijn: we zijn dit jaar echt doorgebroken als DJ’s en op Pukkelpop en I Love Techno staan, was eigenlijk óók al een droom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content