DAVE MESTDACH Filmman Knack Focus

Nooit eerder werd in en rond de Arteveldestad met zoveel spanning uitgekeken naar Film Fest Gent als in dit vermaledijde coronajaar 2020. Maar de cinefiel kan opgelucht en covidvrij ademhalen: Belgiës grootste filmfeest vindt wel degelijk plaats, in veilige omstandigheden en met een ijzersterk en gevariëerd programma.

Openen doet de 47e editie met de drinkebroers van Thomas Vinterbergs Drunk, sluiten met de dolende zielen van Pete Docters nieuwe Pixarparel Soul. Tussendoor kan men zichzelf trakteren op Gouden Beer There is No Evil en Gouden Leeuw Nomadland, op nieuwe en oude toppers uit focusland Duitsland en op fijn Amerikaans indiespul als Never Rarely Sometimes Always, First Cow en The Assistant.

Van eigen bodem zijn er onder meer Kom hier dat ik u kus en Familie van Milo Rau, terwijl componisten Alexandre Desplat en Gabriel Yared de twintigste editie van de World Soundtrack Awards opluisteren.

Tekenen verder present: Wong Kar-Wai, Cristi Puiu, Tsai Ming-liang, Kate Winslet, Roméo Elvis, Greta Thunberg en Viggo Mortensen, die in het gezelschap van zijn debuutfilm Falling straks in levenden lijve naar Gent afzakt. Nu u nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content