1 FILM : PRIME DRIVE-IN MOVIES

Tot 15/8, Sporthal De Nekker, Mechelen

‘Everytime I have a date, there’s only one place to go / That’s to the drive-in.’ Utopolis volgt het voorbeeld van Brian Wilson en zijn Beach Boys en organiseert een maand lang drive-infilms in Mechelen. Met onder meer Brüno, Public Enemies en Ice Age 3 (foto).

utopolis.be

2 FILM : DE FILM VAN JE LEVEN

5-30/8, Hangar 19A, Antwerpen

Een maand lang serveert de Zomer van Antwerpen topcinema aan ’t Scheld in Vlaanderens grootste zandbak. Met onder meer Juno, Milk, Entre les murs en Persepolis (foto). zva.be

3 CONCERT : GARLAND JEFFREYS

1/8, Burg, Brugge

Tonnen maatschappijkritiek en bakken engagement, verpakt in muziek die twijfelt tussen rock en reggae: Garland Jeffreys brengt het geluid van New York naar Brugge. Hail Hail Rock ’n Roll!

klinkers-brugge.be

4 FESTIVAL : FOLK DRANOUTER

7-9/8, Dranouter

The Chieftains, CocoRosie (foto), Novastar, K’s Choice, Travis en de fantastische Richard Thompson: Dranouter brengt naar goede gewoonte weer een uitstekende mix van folk, nieuw talent en gevestigde namen. Oogkleppen af en feesten maar. folkdranouter.be

5 FOTOGRAFIE/boek-expo : WOODSTOCK EXPERIENCE

Boek verschijnt op 1/8

Expo van 5/8 tot 30/8, Generation Gallery, Londen

Veertig jaar na het uit de hand gelopen tuinfeest in Bethel, New York pakt Genesis Publications uit met ‘Woodstock Experience’. Een gesigneerde en handgemaakte 2-delige box in gelimiteerde oplage als de ultieme retrospectieve van de Wei der Weien. Als toemaatje zit er een origineel toegangsticket en een 7 inch vinyl bij. Generation Gallery showt een aantal van de nooit eerder uitgegeven foto’s van Jimi Hendrix, Santana, Crosby, Stills and Nash en Ravi Shankar. Far out!

genesis-publications.com

ideageneration.co.uk

6 FOTOGRAFIE : SUMMER OF LOVE

Tot 23/8, Noorderlicht Fotogalerie, Groningen

‘Yeah, that Summer of Love. Sixty-seven was heaven.’ Tweeëndertig jaar na de legendarische zomer van Jefferson Airplane en hun collega-hippies maakt Fotogalerie Noorderlicht een stand van zaken op van de seksuele vrijheid anno 2009. Vier fotografen over parkingseks in Tokio, vakantieprostitutie in Thailand en de Russische seksuele revolutie (foto). noorderlicht.com

7 EXPO : INTERNATIONAAL CARTOONFESTIVAL

Tot 27/9, Lagunahal, Knokke-Heist

Met Kevin Kallaugher van The Economist, NOVA-tekenaar Joep Bertrams en onze eigen Karl Meersman (foto) heeft het festival van Knokke-Heist aldaar weer een mooie schare cartoonisten verzameld.

ccknokke-heist.be

8 FILM : LOLA

6/8 tot 18/8, Ecran Total, Brussel

Lo, lo, lo, lo, Lola! Ecran Total surft op de nouvelle vague met Lola, Jacques Demy’s ode aan Max Ophüls en Von Sternbergs Der Blaue Engel.

arenberg.be

9 EXPO : ONE & OTHER

Tot 14/10, Trafalgar Square, Londen

Vergeet Nelson’s Column: dé attractie van Trafalgar Square is dezer dagen het kunstproject One & Other, dat honderd dagen lang onafgebroken een sokkel bemant met al wie wil. Joe Public op de legendarische Fourth Plinth, oftewel een ode aan het dagelijkse leven. oneandother.co.uk

10 FESTIVAL : INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL VAN LOCARNO

5-15/8, Locarno

Mocht u toevallig om een reden verlegen zitten om eens naar Zwitserland te trekken: het Festival internazionale del film Locarno doet zijn deuren weer open voor tien dagen sociale en politieke auteurscinema aan Lago Maggiore – en dat onder het toeziende oog van de Gouden Luipaard.

pardo.ch

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content