EN ZE SPEELDEN NOG LANG ‘Doornroosje’, de succesmusical van Studio 100 met K3, begint aan een tweede leven in de Efteling.

Doornroosje

De Efteling en Studio 100. Tot 18 januari in Efteling Theater, De Efteling, Europalaan 1, Kaatsheuvel, Nederland. Tickets: tel. 0900 84037 of via www.efteling.nl.

Hoort een sprookjesmusical ergens beter thuis dan in een sprookjespark? Dat zullen de komende weken uitwijzen, want nooit eerder stond in De Efteling een kindermusical geprogrammeerd, wat gezien de al jaren aanhoudende hausse in Nederlandstalige musicals een klein wonder is. Aan een experiment wilde men zich in Kaatsheuvel evenwel niet wagen, dus koos men voor zekerheid met Doornroosje, tot nu toe het grootste succes uit de nog jonge geschiedenis van Studio 100, de Vlaamse marktleider in kinderentertainment. ‘En Doornroosje is nog niet uitgespeeld’, verkondigde Gert Verhulst net voor de herneming in De Efteling.

Vlotte meezingers als de K3-hit Toveren ( ‘Hocus pocus, iedereen kan toveren!’) hebben een redelijk lange houdbaarheid, maar daar een hele musical mee overeind houden is een ander verhaal. Dit Doornroosje vertoont immers twee verschillende gedaantes die toevallig of niet door een pauze worden gescheiden. Het eerste deel is afgezien van de levendige beginscènes één langgerekt vehikel voor liedjes met nietszeggende woorden en flauwe melodieën (op Toveren na dan). Of waren wij betoverd door de Slechte Fee en smachtten wij al naar het einde?

Het tweede deel is de helft korter, maar wel dubbel zo boeiend. Er zit meer humor in, er wordt al eens op het publiek ingespeeld (al hoor je meer volwassenen reageren dan kinderen), de zangnummers hebben weer iets om het lijf en er is natuurlijk het spectaculaire gevecht van Jonathan, Doornroosjes aanbidder, met de draak. Ach, op zulke momenten komt de knaap in ons weer naar boven. Vergeten zijn flauwe teksten als ‘Ik ben slecht. Ze noemen me de slechte fee.’ Vergeten zijn die drie vervelende feeën die enkel maar aan hun romp zijn opgehangen. Vergeten zijn die kitscherige decors met slaapverwekkend kleurenpalet. Eindelijk komt het fonkelnieuwe Efteling Theater met al zijn technologische snufjes en prima akoestiek tot leven. Alleen is Doornroosje dan al bijna wakker gekust en is de rest al beginnen in te pakken. De musical zal dat nog niet meteen doen, want Doornroosje zou tot de lente in Kaatsheuvel overwinteren.

DOOR wim smets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content