Het zijn drukke dagen voor Lady Linn. Met haar swingband The Magnificent Seven staat ze meermaals op de Gentse Feesten (19-28/7), en op 10DaysOff (Vooruit, 18-28/7) verleent ze DJ Red D vocale assistentie.

Hoe ben je in contact gekomen met Red D?

Dankzij de fuiforganisatoren van Rendez-Fou, die een paar jaar geleden voorstelden dat we samen iets zouden doen. Red D draait houseplaten waarbij ik zing: Heal My Heart van Kerri Chandler, I Wanna Give You Devotion… Goeie jarennegentig-house. Da’s nu weer in, maar ik ben er altijd wild van gebleven. Het is de muziek waarop ik ben beginnen uitgaan, de tijd van 2Unlimited, maar ook van Nirvana en zo.

Kruis jij maanden van tevoren de dagen aan dat je naar 10DaysOff wil gaan?

Niet echt, al ben ik wel blij dat we op dezelfde dag optreden als Kerri Chandler, want die wil ik echt wel zien. En ik hoop ook te kunnen gaan op de dag dat onder meer The Subs optreden. En DJ Medhi – ik heb ook zitten surfen op de MySpaces van de andere bands van het Ed Bangerlabel en dat spreekt me heel erg aan. Maar ik hoop ook rond te kunnen hangen op de Gentse Feesten: rond Sint-Jacobs vind ik het heel tof, op de Vlasmarkt met de Charlatan, en ik hield ook wel van Boomtown toen dat nog in de buitenlucht was. Je zag er niet de grootste kleppers, maar altijd wel goeie groepen.

Pik je ook een stukje straattheater mee op de Gentse Feesten?

Graag, al is het altijd minder dan ik mij voorneem. Ik maak ook geen planning meer van wat ik allemaal wil zien op de Feesten. Omdat ik zelf verschillende keren moet optreden mag ik het niet te laat maken. En dan is het toch maar frustrerend dat ik een aantal goeie dingen aan mij moet laten voorbijgaan.

Met welke muziek begin je het liefst een zomerse dag: swingjazz zoals je zelf brengt met je Magnificent Seven, of verkies je een dansplaat?

Op druilerige dagen, zoals we er deze zomer al te veel hebben gehad, leg ik liever levendige muziek op om me wat op te laden. Ik heb zopas de nieuwe verzamelaar van De Maxx gekocht, en de plaat van Estelle. Ik luister naar van alles en dat merk je ook als we met The Magnificent Seven optreden vind ik. We spelen steeds meer eigen nummers met allerlei popinvloeden: rock, soul, dance… Maar ik blijf swing ook geweldig vinden. Het was de jazz die mij het meest aansprak toen ik op het Conservatorium in Gent zat: het is zulke plezierige, toffe muziek. Zeer goed gespeeld maar door artiesten die zichzelf toch niet te serieus namen. Mijn allereerste jazzplaat? Euh, Swing, een verzamelaar die mijn moeder voor me had meegebracht uit het Kruidvat. (lacht)

Zoek je in de zomer wel eens verkoeling in een bioscoopzaal, of zit je liever thuis met een stapel dvd’s?

In de zomer kijk ik toch liever thuis. Met de solden heb ik weer een hele stapel dvd’s gekocht: Les triplettes de Belleville, Volver van Pedro Almodóvar, Night on Earth met allemaal kortverhalen over taxichauffeurs, Cabin in the Sky met Louis Armstrong, Ethel Waters, Duke Ellington enzovoort, en Something’s Gotta Give met Jack Nicholson. Als hij meedoet, weet ik dat ik de film goed zal vinden. Dat heb ik ook met Will Ferrell. Al zit die in een rotslechte film, toch krijgt hij mij aan het lachen. Zijn humor kan heel idioot zijn, maar ik vind dat net leuk. Urbanus heeft dat ook. Ik vind humor pas flauw als er iemand geviseerd wordt.

En zap je wel eens langs de eindeloze reeks herhalingen op tele-visie?

Nee, want sinds ik verhuisd ben, heb ik geen kabel meer. Misschien maar best, want blijven hangen bij Vitaya of Dr. Phil, ik ben daar nogal vatbaar voor. Ik kijk ook graag naar tv-series op dvd. Desperate Housewives heb ik helemaal gezien en Sex and The City heb ik wellicht al vijf keer integraal bekeken. (lacht) Ik heb ook heviger dingen liggen hoor, zoals The Sopranos en Twin Peaks. Maar ik kijk vooral ’s avonds in mijn eentje naar dvd’s en ik kruip liever niet met een akelig gevoel in bed. Daarom dat ik voor zulke series wacht tot ik er met vrienden naar kan kijken.

Hans Van Goethem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content