U bent gewaarschuwd: zaterdag lanceert Digitalism een elektronische Blitzkrieg op I Love Techno. Vóór u definitieve gehoorschade oploopt, trekt Ismail ‘Isi’ Tuefekci – de dikke van het Duitse danceduo – nog snel een blik cultuur open.

* Aan jullie tourschema te zien brengen jullie meer tijd door on the road dan on stage.

Precies, en om de tijd onderweg te doden probeer ik meestal te maffen. Als dat niet lukt, lees ik het economisch nieuws. Klinkt saai, ik weet het, maar ik ben van opleiding economist. En als ik moegelezen ben, speel ik Tekken, Star Wars of Indiana Jones op mijn PSP. Helaas begeeft de batterij het al na drie uur.

* Een boek lezen of naar je iPod luisteren komt niet in je op?

Je zal het niet geloven, maar ik heb helemaal geen iPod. Als je al dag in dag uit met luide muziek bezig bent, is stilte wel eens een verademing. En als je het echt wil weten: het is van de middelbare school geleden dat ik nog een deftig boek heb aangeraakt.

* Je bent naar verluidt wel een comicfan.

Inderdaad, en Jence (Jens Moelle, de andere helft van Digitalism;, nvdr. ) ook. Ik lees graag Asterix & Obelix en Donald Duck. Ik heb thuis zelfs een collectie stokoude Donald-strips. Ze vallen haast uit elkaar, maar ik kan ze niet weggooien.

* Durf je nog wel eens MTV Germany op te zetten?

Om dan na drie clips 10 minuten naar reclame voor Jambaringtones te moeten gapen, zeker? Nee dank u. Trouwens, zoveel goede clips zijn er niet meer te zien op MTV. De enige reden waarom ik nog zou blijven kijken, is Pimp My Fahrrad(de hilarische Duitse versie van Pimp my Ride, waarin fietsen ‘gepimpt’ worden; nvdr.).

* Jullie videoclip bij ‘Pogo’ zappen wij anders ook weg.

Je bent niet de enige die er misselijk van wordt. Al vind ik ‘m best wel geslaagd. Mijn favoriete clips? North American Scum van LCD Soundsystem, Smack My Bitch Up van The Prodigy, Scream en Black or White van Michael Jackson en zowat alles van Gorillaz. Als er wat comic- elementen in voorkomen, hebben clips bij mij sowieso een streepje voor.

* Ga je zelf nog naar concerten?

Als we op een festival wat tijd over hebben, pikken we er meestal een paar mee. Onlangs heb ik nog The Chemical Brothers live gezien. Wat een magnifieke visuals hebben die mannen! James Murphy van LCD Soundsystem was ook fantastisch. Maar het zotste optreden dat ik ooit zag, was van Test Icicles: een ongelofelijk wilde Britse trashpunkband. Quasi alle instrumenten werden vernield die avond en er is een bandlid bloedend afgevoerd. Best wel funny.

* Met welke muziek ben je opgegroeid?

Ik was geen raver, maar ook geen punker. Eigenlijk heb ik me nooit op één genre gefixeerd. Ik heb in een platenzaak gewerkt, en daar ben ik met allerlei muziek in contact gekomen. Jence is een grote hiphopfan. Nog steeds trouwens. Een streepje Snoop Dogg, Dr. Dre of Timbaland gaat er bij mij ook wel in.

* ‘Zdarlight’, ‘Jupiter Room’, ‘Moonlight’: jullie kiezen nogal spacy songtitels. Verdoken scififans?

Niet speciaal. Ik hou wel van sciencefiction, maar vooral om de trippy soundtracks. Die van Star Wars blijft fenomenaal. Transformers heb ik in de bioscoop gezien, maar ik vond de originele tekenfilmreeks beter. Hetzelfde geldt voor The Simpsons Movie trouwens.

* Ook nog góeie films gezien de laatste tijd?

Ja, Grindhouse, (de double bill Death Proof / Planet Terror; nvdr. ) van Quentin Tarantino vond ik best oké. En de spaghettiwesterns met Bud Spencer & Terence Hill blijven hilarisch. Je moet trouwens eens op de soundtrack letten!

Digitalism speelt op zaterdag 10 november op I Love Techno. www.ilovetechno.be, www.thedigitalism.com

Thijs Demeulemeester

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content