Dominique Soenens
Dominique Soenens Freelancejournalist

Presentator, acteur en zanger Dieter Troubleyn neemt het in de muzikale improvisatieshow Impro Session op tegen de Magical Flying Thunderbirds. MC van dienst is Walter Grootaers. Nu zaterdag 4 mei, vanaf 20 uur in Vorst Nationaal. Meer info op

door Dominique Soenens

programma van 4 tot 10 mei

www.improsession.com. Voor tickets bel 0900/00.991 of surf naar www.ticketclub.be .

Welk programma heeft recent indruk op je gemaakt?

Temptation Island. Niet de format of het programma zelf, maar de manier waarop het productioneel gestuurd wordt. De echt leuke momenten duren per aflevering maar twee of drie minuten, maar door de montage maken ze er toch iets moois van. Nu nog hun creativiteit steken in dingen die inhoud hebben en we zijn vertrokken. ( lacht)

Marcel Vanthilt presenteert sinds zondag ‘De Lage Landen’. Wat vind je van hem als presentator?

Ik vond hem heel goed op een nichezender als MTV, maar voor het grote publiek heb ik er mijn twijfels over. Bij Eurosong zorgde hij vooral voor negatieve commotie. Iemand met een rock-‘n’-rollverleden als Vanthilt die Kristoff onderuithaalt, dat is als Anderlecht die een derdeprovincialer op bezoek krijgt. Het is te gemakkelijk, te flauw.

Gemakkelijk, flauw: dat wordt ook gezegd van Sergio.

Het rapport Quisquater vind ik bij momenten geniaal. Heel sterk vond ik Sergio’s optreden in de preselectie van Eurosong. De manier van opkomen, zijn presentatie en zijn show: het was allemaal een schot in de roos. Die momenten vind je in Het rapport Quisquater helaas zelden terug. Sommige mensen worden zo populair dat ze blijkbaar niet meer geëvalueerd moeten worden. Dat is dan de verantwoordelijkheid van de entourage, hé.

Het toppunt van flauwheid is voor velen nog altijd Ben Crabbé.

Ben Crabbé is een van de sterkste mensen die ik al ooit op het scherm bezig gezien heb. Hij slaagt erin een ongelooflijk simpel format als Blokken naar een hoger niveau te tillen. Soms met flauwe plezante humor inderdaad, maar zelfs dat heeft nog altijd iets.

‘De Blijde Boodschap’ al gezien?

Nee, maar Bart De Pauw is sowieso een groot talent. Hij mag alles presenteren, het komt goed.

Hij is gewoon niet grappig in ‘De Blijde Boodschap’, vrees ik.

Het is ook niet zo makkelijk als je denkt. Marcel Vanthilt imiteerde Jay Leno in Tilt, maar dat ging absoluut niet goed. Dat hadden ze gewoon beter meteen afgevoerd. Zelfs die gevierde presentator van America’s Funniest Homevideo’s krijgt die dingen niet ‘echt’ grappig aan elkaar gepraat.

Het muziekaanbod op de Vlaamse televisie is klein. Ga je daar verandering in brengen?

Ik zou Impro Session in tv-vorm willen gieten, maar dat is in z’n naakte “live”-format niet haalbaar. Ik wil bij deze wel een oproep doen aan iedereen die geld en een radiolicentie heeft. Ik heb de perfecte radiomix voor ogen die een luisterbereik van tien procent garandeert. Ik snap niet waarom 4FM en Q-Music in dezelfde vijver zitten te vissen als Donna. Pas op, het is een leuke vijver. Maar door versnippering blijven grote resultaten achterwege.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content