Nicolas Cage wordt de volgende James Bond, heeft hij in de krant gelezen. * De bioscoopketens Kinepolis en UGC weigeren de debiele Franse actiefilm Banlieue 13 op de affiche te zetten omdat hij een lawaaierig en agressief publiek zou aantrekken. De verdeler schreeuwt censuur. Twee commerciële bioscoopketens die weigeren een afgrijselijke film te vertonen omdat ze niet willen dat hun andere klanten gestoord worden door ergerlijke ventjes die hun hormonen niet de baas kunnen, het moet aan ons liggen, maar wij noemen dat een feest! * Het gaat goed met de Vlaamse film. Zegt Luckas Vander Taelen. * Licht in de duisternis:2046 (Wong Kar Wai), Infernal Affairs (Wai Keung Lau & Siu Fai Mak), Birth (Jonathan Glazer), Finding Neverland (Marc Forster).

Keane, drie stiff-upperlipped sissies met een oor voor melodie, wordt over het Kanaal gefêteerd als The New Beatles. * De restanten van Jane’s Addiction verenigen zich onder de noemer Panick Channel * Een gek met een revolver stapt in Ohio op het podium tijdens een concert van Damageplan, het vervolg op het gesplitte Pantera. Gitarist Dimebag Darrell en drummer Vinnie Paul, overleven het niet. * Op algemeen verzoek besluit Motley Crüe na vijf jaar van goede manieren om weer op tournee te gaan. * De resterende leden van INXS studeren hun juryreplieken in voor een ziekelijke versie van Idool, waarin ze een opvolger zoeken voor Michael Hutchence. * I’m on a plane: Krist Novoselic verkoopt zichzelf op eBay. De gewezen Nirvana-bassist verhuurt zijn vliegkunst en zijn Cessna en vliegt de hoogste bieder naar een restaurant naar keuze voor een diner. * In memoriam Kevin Coyne (60). * Marianne Faithfull zakt net voor een concert in Milaan uitgeput in elkaar en schrapt de hele Europese tournee * Michael Moore maakt een clip bij Rocking in the Free World van Neil Young. * Bob Geldof en Midge Ure reanimeren met één hand tegen de hoofdtelefoon Do They Know It’s Christmas van Band Aid. * In onze iPod: A- Ha Shake Heartbreak (Kings of Leon), Hardcore (Eminem) I’m Wide Awake, It’s Morning (Bright Eyes).

Na drie maanden strijd is er niets veranderd: de grote Vlaamse zenders blijven status quo, en het aantal nieuwe shows dat echt een succes werd, is beperkt. Alleen Kanaaltwee – dat het voor het eerst in jaren zonder Big Brother moest doen – levert in. * Idool 2004 wordt gewonnen door Joeri Fransen. Favoriete Sandrine – doodgeknuffeld door de jury – raakte niet door de halve finale. * Tot slot onze kerstwensen: wij hopen van harte dat u de videoclip bij Alle Dagen Kerstmis, de kerstsingle van De Pfaffs, nooit te zien krijgt. * Gezien en goed bevonden:De Perfecte Moord (VTM).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content