De volstrekt onbetaalbare Succession-horlogespecial

Kendall Roy

De uurwerkencasting in de HBO-reeks van het moment is on point.

1 Het horloge van Kendall Roy

In de allereerste aflevering van Succession zagen we hoe Logan Roy achteloos de 15.000 dollar kostende Patek Philippe die hij van schoonzoon Tom cadeau kreeg weer weggaf. Horlogekenners weten waarom: de Roys zijn namelijk horlogesnobs. Zo is Kendall Roy, de patser van de familie, herhaaldelijk gespot met een Patek Philippe Nautilus ref 5711/A rond de pols. Niet de duurste Patek Philippe, wel de meest exclusieve: de wachttijd voor een exemplaar werd door The New York Times op acht jaar geschat – áls u al op de wachtlijst raakt, met prijzen tot boven de 100.000 dollar als resultaat.

cousin Greg
cousin Greg

2 Het horloge van cousin Greg

Een hoogst amusante plotlijn in seizoen drie: cousin Greg die denkt dat hij van Kendall Roy een horloge cadeau krijgt en uiteindelijk zelf 40.000 dollar moet ophoesten om geen gezichtsverlies te lijden. Fijn detail: het horloge in kwestie, aldus het internet, zou een Rolex Deepsea Sea-Dweller zijn, dat een suggestieprijs heeft van 12.600 dollar. Cousin Greg zou, met andere woorden, in ’t zak gezet zijn. Blijkbaar maakt Succession grappen die alleen horlogekenners begrijpen.

3 Het horloge van Roman Roy

Voor horlogekenners is Succession een soort wekelijkse soap, overigens. Zo wordt er al lang gespeculeerd dat schoonzoon Tom een valse Cartier Ballon Bleu draagt, wat een héél subtiele verwijzing zou zijn naar zijn outsiderstatus in de familie. Twee weken geleden was er dan weer opschudding: Roman Roy, de jongste telg van de familie, is gespot met een nieuw horloge, een voorlopig onbekend gouden exemplaar met leren bandje. Tot nu toe droeg Roman een eerder banale Rolex Datejust van rond de 15.000 dollar. Het nieuwe uurwerk lijkt een indicatie dat hij bij de grote jongens mag komen spelen. We houden u op de hoogte.

Roman Roy
Roman Roy

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content