De tussenstand

De Antwerpse soulzangeres Sunday Rose (Rachel Mulowayi) neemt de ene hoge vlucht na de andere: met Karma brengt ze een nieuwe single uit, in het dagelijkse leven is ze airhostess.

Rachel Mulowayi: Het nummer gaat over een liefdesrelatie van mij die verkeerd is gelopen, waarbij ik tegen de ander zeg: ik hoop dat je je karma zult krijgen. (lacht) Zingen en liedjes schrijven doe ik al heel lang. Ik kom uit een muzikale familie – mijn zus Sarah zingt ook, onder de naam Wayi. Het is voor mij superdruk geweest sinds ik begin 2020 De Nieuwe Lichting heb gewonnen, omdat ik toen net was begonnen met mijn job als stewardess.

Op welke bestemmingen vlieg je?

Mulowayi: Guadeloupe, Martinique, Mauritius, Curaçao…

Ik wou dat ik dat niet had gevraagd.

Mulowayi: (lacht) Heel leuk werk, ja. Maar ik houd nog genoeg tijd over om aan muziek te werken. Of te ontspannen. Ik heb onlangs een goeie film gezien waarin ik zelf heb meegespeeld: Annette, dat musicaldrama met Adam Driver en Marion Cotillard. Ik was heel toevallig via social media gecontacteerd door een van de castingdirecteurs, die blijkbaar naar mijn profiel op zoek was. In een film spelen was een van mijn dromen, dus uiteraard heb ik auditie gedaan. Het ging maar om een klein rolletje – ik ben een van Drivers achtergrondzangeressen – maar toch. Heel fijn. En hopelijk goeie reclame. (lacht)

De tussenstand

Welke band of artiest heb je onlangs zelf ontdekt?

Mulowayi: Baby Keem, een zanger, rapper en producer die een neef van Kendrick Lamar is. In september is zijn debuutplaat verschenen, The Melodic Blue. Die titel vat zijn muziek wel een beetje samen. In zijn video’s gebruikt hij mooie, zachte visuals, niet wat je van hiphop zou verwachten. Neem die ballerina’s in de clip van Family Ties.

Net als een flink deel van de wereldbevolking ben jij helemaal weg van Squid Game.

Mulowayi: Die serie is dan ook écht heel goed en spannend. Ik hou van onverwachte plotwendingen. Het einde van Squid Game is van: huh? Hoe komt het dat ik dat niet doorhad? (lacht) Mijn nicht vond het er dan weer over, dus misschien zijn de meningen toch wat verdeeld.

Valt lezen ook onder ontspanning?

Mulowayi: Ja hoor, ik ben bezig in Confessions of a Sociopath van M.E. Thomas, het pseudoniem van een vrouw en rechtenprofessor die zelf sociopate is maar verder anoniem blijft. Het gaat vooral over hoe sociopaten een andere manier van denken hebben. Dat vind ik heel interessant, het helpt mij om open-minded te zijn. De vraag is dan: wat is normaal? Zij vindt dat veel meer mensen zoals haar zouden moeten zijn, en zegt dat dat voor heel wat leiders, presidenten of bazen van grote bedrijven zo is. Die mensen zijn minder emotioneel dan de meeste andere mensen en kunnen dus snel beslissingen nemen. Toch wel een beetje eng. Verder lees ik ook Paulo Coelho heel graag, de Braziliaanse schrijver. De boodschap van zijn roman De alchemist is: luister naar je hart, naar wat diep vanbinnen zit. En Elf minuten gaat over dat je je moet openstellen voor de liefde. Mooi boek.

De tussenstand
De tussenstand
De tussenstand
De tussenstand

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content