De Trivia

– Mocht er tijdens mijn gezinsvakantie een vijfentwintigjarige dansleraar met een nektapijt aanpappen met mijn minderjarige dochter, haar ontmaagden en voor mijn ogen met zijn lendenen tegen haar aanschurken, dan breek ik zijn gezicht. Hand op het hart. Volgens welke logica is die vader eigenlijk de slechterik in het verhaal?

– Over die illegale abortus gesproken: iedereen lijkt te doen alsof dat geen verhaallijn is, maar de helft van de film gaat wel degelijk over een meisje dat kapstokstijl een abortus ondergaat. Voor een kitscherige tienerfilm is dat wel heel Four Months, Three Weeks and Two Days.

– Voor wie zich afvraagt wat er met Jennifer Grey gebeurd is: in de jaren negentig liet ze haar neus corrigeren, waarna niemand haar nog herkende als Jennifer Grey van Dirty Dancing. Dat is echt. Haar carrière is verwoest door een nose job.

– Je hardop afvragen waarom een soundtrack stijlvolle, fijne sixtiesklassiekers afwisselt met kitscherige, plat geproducete eightiesschmaltz en wat voor iemand zo’n incoherente songlijst samenstelt, is blijkbaar ‘nu echt weer zó typisch mannelijk om op te merken’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content