DE TOL VAN DE ROEM – SPLIT

13.35 – 5TV

‘Till death do us apart’, nergens klinkt die zinsnede zo hol als in Hollywood. Want ook al levert de droomfabriek van Amerika jaarlijks hele ladingen romantische komedies af die eindigen met ‘ze leefden nog lang en gelukkig’, nergens gaan koppeltjes zo snel weer uit elkaar als in Tinseltown. De Tol van de Roem, een reeks over de schaduwzijde van het sterrendom, onderzoekt waarom huwelijken zo snel op de klippen lopen in Hollywood. Met onder meer een getuigenis van Nicolas Cage, specialist terzake zoals blijkt uit dit overzicht van de kortste huwelijken uit de geschiedenis.

Jennifer Lopez en Chris Judd (2001-02): 8 maanden. Al moeten die acht maanden, als de verhalen over Lopez’ grilletjes waar zijn, wel een eeuwigheid hebben geleken.

Nicolas Cage en Lisa Marie Presley (2002): 3,5 maanden. En dat is bijna 16 maanden korter dan het huwelijk van Lisa Marie Presley met Michael Jackson een paar jaar eerder. Dat kan toch niet echt goed geweest zijn voor Cage’s zelfbeeld.

Drew Barrymore en Jeremy Thomas (1994): 19 dagen. Maar Barrymore had haar lesje geleerd: haar volgende huwelijk, met komiek Tom Green, duurde zes maanden.

Dennis Rodman en Carmen Electra (1998): 9 dagen. Na een korte maar heftige relatie traden de basketballer en de bimbo in het huwelijk. Een paar dagen later vroeg Rodman een annulering aan: volgens zijn advocaten was hij ’te dronken om te weten wat hij deed’.

Britney Spears en Jason Alexander (2004): 2 dagen. Voor de grap trouwt Spears in Las Vegas met een jeugdvriend. Na twee dagen wordt het huwelijk geannuleerd, omdat volgens de officiële aanvraag ‘Spears de gevolgen van haar acties niet voldoende begreep om te kunnen instemmen met het huwelijk’. Geef toe: dat is wellicht de eerste keer dat een superster zwart op wit toegeeft dat ze een idioot is.

Zsa Zsa Gabor en Felipe de Alba (1982): 1 dag. Gabor wint, met haar achtste en meteen ook kortste huwelijk. Ter verdediging van Gabor: dit huwelijk had langer kunnen standhouden, alleen was de actrice op het moment van de ceremonie eigenlijk nog getrouwd en moest de verbintenis dus wel nietig worden verklaard. ‘I am a marvellous housekeeper’, zei Gabor ooit: ‘Every time I leave a man I keep his house!’

Men in Black * Barry Sonnenfeld, VS 1997. Lowell Cunninghams komische sf-strip door Sonnenfeld geïnjecteerd met coole fun. Het succes van deze zomerhit kwam er niet alleen door de frisse speciale effecten; ook Tommy Lee Jones en Will Smith, als geheim agenten in zwart pak en met donkere zonnebrillen die buitenaardse wezens najagen, zitten goed in hun droogkomisch vel (21.10 – VT4) Gilda **** Charles Vidor, VS 1946. Rita Hayworth triomfeert in deze zwoele film noir die haar tot een beroemde pin-up en seksicoon bombardeerde (haar portret verscheen op een op het Bikini-eiland geteste atoombom) (0.15 – ARTE) Lucía y el sexo ** Julio Medem, SP-FR 2001. Een vuurtoren als fallisch symbool, dildo’s, een ex-pornoster, een verleidelijke Paz Vega en een eiland vol met gaten: complexe, soms gekunstelde sensuele puzzel die visueel weet te verrassen. (1.00 – CANVAS)

Extreme Close Up: Naomi Watts Documentairereeks over de beroemde mensen van deze planeet. Vandaag staat Naomi Watts centraal, hoofdrolspeelster in de laatste King Kong (19.00 – Vitaya).

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content