Vorige week vonden in de Verenigde Staten de zogenaamde ‘upfronts’ plaats, waarop de grote Amerikaanse tv-zenders hun nieuwe programma’s voor het najaar voorstelden. Op basis van die programmering kopen de adverteerders reclamezendtijd in – zowat 75 procent van de advertenties wordt nu al vastgelegd – en de omroepen doen dan ook hun uiterste best om met een hoop nieuwe series op de proppen te komen die ‘gegarandeerd een hit’ zullen worden. Wij geven hier een vooruitblik op enkele veelbelovende projecten, waarvan diegene die effectief succesvol zijn ook bij ons op tv zullen komen. Commander-in-Chief Sinds het succes van Desperate Housewives richten de zenders zich veel meer op het vrouwelijke publiek. In Commander-in-Chief speelt filmster Geena Davis de eerste vrouwelijke president van de VS, die zich – het wordt meer een familiedrama dan een nieuwe West Wing – evenveel met haar drie kinderen moet bezighouden als met ’s lands problemen.

InvasionInvasion is een SF-thriller over een klein dorpje dat getroffen wordt door een tornado. Een agent die de ramp begint te onderzoeken, stuit op een veel duisterder geheim: buitenaardse wezens. Dit najaar gaan zowat alle omroepen op zoek naar de nieuwe X-Files, en de aliens vliegen dan ook vrolijk in het rond. Er is onder meer ook nog Treshold – over een buitenaardse invasie – en Fathom, een serie in de lijn van James Camerons The Abyss over vreemde wezens onderzee.

The E-Ring De nieuwe serie van Jerry Bruckheimer (de CSI-reeks, Without A Trace) speelt zich ditmaal af op het Pentagon. In The E-Ring maakt nog een grote ster van het witte doek de overstap naar het kleine scherm: Dennis Hopper speelt een van de hoofdrollen.

The Unit Een van de meest besproken nieuwe reeksen van het najaar is deze show rond het leven van een groep Delta Force-agenten en hun families. En dat komt vooral door de grote namen achter de schermen: The Unit is immers bedacht door David Mamet, regisseur van onder meer Heist, en Shawn Ryan, het brein achter de genadeloze politieserie The Shield.

The Bedford Diaries Tom Fontana is de schrijver en producer van geniale reeksen als Homicide en Oz, dus als hij een nieuwe serie maakt, zijn de oren gespitst. The Bedford Diaries is een soort Dead Poets Society voor televisie, waarin een klasje in een New Yorkse school van een charismatische leraar les krijgt in ‘Sexual Behavior’. Ooooh Captain, my Captain! (S.W.)

S.W.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content