de quiz 3/6

Wat hebt u onthouden van alle entertainment waarmee de wereld de afgelopen tien jaar werd verblijd? Wij peilen zes weken lang naar uw kennis van de films, platen, tv-programma’s, games… die sinds het ontstaan van Knack Focus zijn uitgekomen.

1 Toen de iPhone begin 2007 op de markt kwam en met duizenden exemplaren tegelijk over de toonbank ging, leerde de wereld ook de zogenaamde ‘apps’ kennen, de programmaatjes die je kunt downloaden en op je troeteltelefoon installeren. Tot wat kun je een iPhone met behulp van zo’n app nog niet omvormen?

A Keukenwekker

B Zaklamp

C Spiegel

D Waterpas

E Weegschaal

2 Ooit was er een tijd dat je als Bekende Vlaming gewoon je eigen vak goed hoefde te doen om op tv te komen – en in sommige gevallen hoefde zelfs dat niet eens – maar vandaag ben je maar beter van alle markten thuis. Welke van onderstaande BV’s liet de beentjes nog niet shaken tijdens Sterren op de Dansvloer?

A Sam Gooris

B Gilles De Bilde

C Herbert Flack

D Luc Appermont

E Koen Crucke

3 Karaoke is so nineties. Wie zich in de jaren 2000 even een ster wilde wanen, schafte zich een gameconsole, een paar plastic instrumenten en een van de edities van Guitar Hero of Rock Band aan en ging in de huiskamer een beetje rock-‘n-rollen. Van welke legendarische groep is er nog geen aparte muziekgame op de markt?

A Van Halen

B The Beatles

C The Rolling Stones

D AC/DC

E Metallica

4 Weinig decors zijn zo populair in tv-series als ziekenhuizen, en dus was er ook de afgelopen tien jaar aan hospitaalreeksen geen gebrek. Maar weet u welk ziekenhuis bij welke serie hoort?

1 Western General Hospital

2 County General Hospital

3 East Hampton Hospital Trust.

4 Seattle Grace-Mercy West Hospital

5 Princeton-Plainsboro Teaching Hospital

A ER

B House, M.D.

C Grey’s Anatomy

D Green Wing

E All Saints

5 Hollywood gaat zijn inspiratie vaak op vreemde plaatsen zoeken: de afgelopen jaren werden er blockbusters gemaakt die gebaseerd waren op een pretpark-attractie – Pirates of the Caribbean – en op speelgoedpoppetjes – Transformers en G.I. Joe. Intussen wordt er hard gewerkt aan films op basis van bekende gezelschaps-spelletjes. Van welke van onderstaande titels is er nog geen verfilming in de maak?

A Monopoly

B Zeeslag

C Cluedo

D Onderuit

E Candy Land

6 Ja, we weten het, u bent de afgelopen tien jaar zo platgegooid met special effects en CGI dat u nauwelijks nog tijd had om naar de dialogen te luisteren. Maar we vragen het toch: verbind het personage uit enkele van de grootste kaskrakers sinds 2000 met de juiste quote.

1 ‘This city deserves a better class of criminal. And I’m gonna give it to them.’

2 ‘There are only two possible explanations: either no one told me, or no one knows.’

3 ‘I know what I must do. It’s just… I’m afraid to do it.’

4 ‘Very sorry to interrupt. Might I make a shit in your house?’

5 ‘Why should I sail with any of you? Four of you have tried to kill me in the past. One of you succeeded.’

6 ‘Look, I’m not the one with the problem, ok? It’s the world that seems to have a problem with me.’

A Jack Sparrow

B Frodo

C Neo

D Shrek

E The Joker

F Borat

7 Sinds Knack Focus in het voorjaar van 2000 van start ging, heeft het magazine al de nodige veranderingen gedaan, zowel qua lay-out als op inhoudelijk vlak. Welke van de volgende rubrieken gaat, zonder van naam te veranderen, al het langst mee?

A Teletobben

B Bioscoop

C Focus Trakteert

D Dvd

E Pop

De antwoorden vindt u op KNACKFOCUS.BE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content