Zaterdag 7/1, 21.10 – één

Na zijn uitstapje langs vtm met Het Sterke Geslacht en als producent van De Dagshow is Bruno Wyndaele weer helemaal thuis bij één. In het voorjaar maakt hij Mag het wat meer zijn, een kookprogramma zowaar, maar eerst is er DePremiejagers Deluxe.

Deluxe?

BRUNO WYNDAELE: Deze keer spelen we met BV’s en enkel op zaterdag. Het programma duurt ook dubbel zo lang. Uiteraard hebben we eraan gesleuteld: zo hebben we vijf in plaats van vier ronden. De vragen blijven van hetzelfde niveau als bij de zomereditie – niet onmenselijk hoog dus. Natuurlijk zijn er ook nog steeds onze geanimeerde rebussen, oftewel de premies. En die zie je of niet.

Vanwaar het idee om met BV’s te spelen?

WYNDAELE: De vraag kwam van de VRT, maar bij De Filistijnen zagen we dat meteen zitten. Ik heb niets tegen BV’s. Integendeel, het feit dat mensen hen graag op tv zien, is omdat ze iets kunnen. Ik ga hen niet harder aanpakken dan vorige deelnemers. Ik weet dat ik wel eens vermanend durf uit te varen als iemand een antwoord niet weet. (Lacht) Dat zal de Ben Crabbé in mij zijn.

Komt die meespelen in ‘De Premiejagers Deluxe’?

WYNDAELE: Nee, dat aanbod wimpelde hij af met de mededeling dat hij elke weekdag al twee keer op televisie komt. En spreek hem maar eens tegen. Wie er dan wel komt? Onder meer Astrid Bryan, Joke Devynck, Karen Damen van K3 en Tom Waes doen mee. Allemaal brengen ze twee mensen mee die met hen zullen meespelen.

Kijk je niet met tandengeknars naar ‘Voor de show’, het goedkope doorslagje van ‘De Dagshow’, dat jij met De Filistijnen maakte?

WYNDAELE: Goedkoop? (Grijnst) Ik had mij net laten vertellen dat het nieuwe programma duurder was. Ach, we zijn aan De Dagshow begonnen met een contract voor één seizoen en dan weet je dat het daarbij kan blijven. Vooraf wisten we dat het niet evident is om een dagelijks programma te maken. Ik ga dus niet schieten op wie het nu doet. Het heeft ook geen zin om daar dan rancuneus van te worden. Daarvoor kom je de mensen op wie je kwaad bent in dit kleine tv-wereldje veel te vlug weer tegen.

Zie je de oud-collega’s van Woestijnvis dan nog vaak? Die kunnen dit jaar misschien wel hulp gebruiken om

de uitzendschema’s van VT4 en VijfTv te vullen.

WYNDAELE: Natuurlijk komen we elkaar tegen. Ik ben een zeer gelijkmoedige mens, ik koester geen wrok. Tegelijkertijd dateert mijn vertrek bij Woestijnvis alweer tien jaar geleden, en bij televisie spreek je dan al bijna van de prehistorie. Zoals iedereen kijk ik uit naar een spannend mediajaar. Al denk ik dat 2012 vooral spannend gaat worden voor de zenders. Voor de productiehuizen zal er volgens mij niet zo veel veranderen: er zullen niet veel meer of minder programma’s besteld worden. En nee, we hebben nog geen bestelling van De Vijver. Het is met De Filistijnen nooit onze ambitie geweest om zo veel mogelijk programma’s te maken. Liever een paar goede – en dat gaan we nu eerst proberen met De Premiejagers Deluxe.

HANS VAN GOETHEM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content