Zaterdag 22/2, 19.50 – VTM

Rani De Coninck runt De parenclub: de grapjes waren niet van de lucht toen de naam van het nieuwe spelprogramma op VTM dat zij presenteert bekendraakte. ‘Mijn eerste reactie was ook: dat is toch de werktitel?’ lacht De Coninck. ‘Als je als moeder een programma als De parenclub in de tv-gids ziet staan, verwacht je niet meteen iets waar je met de kinderen naar kunt kijken. Maar ik kan bij deze iedereen geruststellen: De parenclub is een onschuldig familieprogramma, met een knipoog.

En wat gebeurt er in dat onschuldig familieprogramma?

RANI DE CONINCK:De parenclub is een spel in de relationele sfeer. Aan de hand van vragen proberen we te weten te komen hoe het er tussen een BV en zijn of haar partner toegaat: Wie is het meest romantisch? Wie neemt het initiatief in bed? Soms een beetje stout, maar niet van dien aard om er rode oortjes van te krijgen. We zenden zaterdagavond uit om tien voor acht, De parenclub is dus zeker geen latenightprogramma.

En wie laat zich daartoe verleiden?

DE CONINCK: BV-koppels zoals Sam Gooris en Kelly Pfaff, of Katja Retsin en Jan Schepens. Maar ook koppels waarvan maar één partner BV is, zoals Koen Crucke en zijn man Jan, of Sean Dhondt en zijn Allison. Koppels met een niet-beroemde partner waren het moeilijkst om te overtuigen, maar eenmaal in De parenclub kwamen die vaak het meest verrassend uit de hoek. Hun BV-partner kon zich immers niet meer verbergen achter zijn of haar imago.

Wat valt er te winnen?

DE CONINCK: Voor de BV-koppels niets – al wordt het in de finale toch nog spannend voor hen. Het publiek in de studio (dat ook uit koppels bestaat, nvdr.) kan meespelen, aan de hand van vragen die we gebaseerd hebben op een relatie-enquête bij duizend Vlamingen. Het publiekskoppel dat daar het best op scoort, kan een reis naar Zanzibar winnen, maar dan moet het BV-koppel in hun plaats wel tien goede antwoorden geven.

De parenclub maak je met productiehuis Operatie Koekoek, dat onder meer De keuken van Sofie en Wauters vs. Waes op het nog prille palmares heeft. Je was al van in de ontwikkelingsfase bij het programma betrokken?

DE CONINCK: Het was een fijne ervaring om als presentatrice mijn eigen inbreng te hebben. Maar vergis je niet, ik ben nooit het type presentatrice geweest dat zich zo maar voor de camera laat droppen. Mijn bindteksten voor Mijn restaurant bijvoorbeeld: uiteraard leverde de redactie die aan, maar ik nam ze zelf altijd nog eens onder handen. Ik ben van opleiding vertaler-tolk, taal is belangrijk voor mij. En dus wil ik mij op televisie uitdrukken in mijn eigen woorden.

Over Mijn restaurant gesproken. Dat komt begin maart in een nieuwe vorm terug: met pop-uprestaurants en een nieuwe presentatrice, Evi Hanssen. Ga je kijken?

DE CONINCK: Ik ga zeker de eerste afleveringen meepikken, want ik ben wel benieuwd. De formule van het programma is helemaal herdacht. Daarom hoort er ook een nieuwe presentatrice bij. Ik geef met plezier de fakkel door aan Evi. Mijn gezicht is onlosmakelijk verbonden met die eerste vier seizoenen. De hype die we toen beleefd hebben, die unieke ervaring, dat blijft.

(H.V.G.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content