Met Breaking Bad (zie Focus van vorige week) is nog maar eens een tv-serie op dvd verschenen voor ze bij ons op een van de grotere omroepen te zien was – enkel een nichezender als Prime waagde zich aan de avonturen van Walter White en co. In de dvd-winkel liggen echter nog meer tv-parels verborgen, zoals deze:

In Treatment

Een van de beste HBO-reeksen van de afgelopen vijf jaar – en dat wil toch wat zeggen – over een psychiater (een fantastische Gabriel Byrne) en enkele van zijn patiënten. Elke aflevering bestaat grosso modo uit een paar mensen die met elkaar zitten te praten, maar toch is dit ongemeen verslavende tv. Enkel te zien op Fox Life (een zender bij Telenet HD), de eerste twee seizoenen zijn uit bij Warner.

Fringe

Bij In Treatment kunnen we nog begrijpen dat grote zenders er niet om staan te springen, bij Fringe al heel wat minder. Deze reeks over een speciale FBI-cel die allerlei bizarre misdaden onderzoekt, werd bedacht door J.J. Abrams, lijkt een The X-Files voor de 21e eeuw en is bijzonder goed. Enfin, de eerste twee seizoenen zijn uit bij Warner.

Nurse Jackie

Terwijl de meeste acteurs uit The Sopranos na het einde van de maffiaserie wat in de vergeethoek raakten, slaagde Edie Falco erin om ook als komische actrice succes te oogsten met Nurse Jackie, een ietwat bizarre comedy over een verpleegster die aan de pillen zit. Ook te zien op Fox Life, het eerste seizoen is verschenen bij A-Film, het tweede volgt over enkele weken.

Bored to Death

Jim Jarmusch goes television. Letterlijk – de indieregisseur speelt een klein rolletje – maar vooral figuurlijk, want deze komische HBO-reeks over een schrijver die voor privédetective speelt, heeft dezelfde geïmproviseerde sfeer als de films van Jarmusch en zit ook vol met vreemde humor. Seizoen 1 is uit bij Warner.

Hung

Iets minder subtiel en goed dan de vorige, maar toch nog altijd aan te raden, deze HBO-comedy waarin een man die na de brand in zijn huis totaal platzak is, besluit om zijn enige talent te benutten om weer recht te krabbelen. Dat talent? Zijn grote geslacht. Seizoen 1 is ook uit bij Warner.

Friday Night Lights / It’s always Sunny in Philadelphia

Twee series tot slot die we samen vernoemen, niet zozeer omdat ze op elkaar lijken – de eerste is een schitterende dramaserie over het footballteam van een klein Texaans stadje, de tweede een grofgebekte comedy over enkele sociaal onaangepaste adolescenten die samen een bar runnen – maar omdat ze één ding gemeen hebben: zelfs op dvd raken ze niet van de grond. De series zijn in de VS respectievelijk 5 en 6 seizoenen ver, maar in Vlaanderen is de dvd-release na één box volledig stilgevallen. Als er nog verdelers op zoek zijn naar een goed voornemen, wij hebben er hier nog eentje liggen.

Andere suggesties? Niet akkoord? Laat het weten op www.knackfocus.be!

(S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content