DVD

House M.D., Seizoen 4

Vanaf 9/10 verkrijgbaar

Nu zijn team ontslag heeft genomen, probeert Gregory House – opnieuw een voortreffelijke Hugh Laurie – het op de afdeling diagnostiek in zijn eentje te rooien. Addisons aandoening, neurocysticercosis of een paraneoplastisch syndroom: geen ziekte zo vreemd, of House weet ze te benoemen.

fox.com

Festival

35e INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL VAN VLAANDEREN-GENT

7/10 tot 18/10, Gent

Een resem avant-premières, een Europese kortfilmcompetitie en als vanouds een unieke focus op filmmuziek: het Filmfestival van Gent doet zijn reputatieals ‘een van de beste vijftig filmfestivals ter wereld’ – aldus vakblad Variety – weer alle eer aan. Zelfs Woody Harrelson vindt het dit jaar de moeite om naar Gent af te zakken.Nu u nog.

filmfestival.be

FESTIVAL

Rock Ternat

10/11 tot 11/11

Mocht u nu al nostalgisch zijnnaar de voorbije festivalzomer: in Ternat kan u nog een laatste keer uw hartje ophalen, samen met onder meer Hooverphonic, Arnoen Discobar Galaxie. En daarna moet het écht afgelopen zijn.

rockternat.be

EXPO + Boek

ELTONOGRAPHY: A LIFE IN PICTURES

Tot 2/11, Proud Galleries, Londen

‘Ik was blij dat hij er bij was tijdens de waanzin: niemandweet de dingen vast te leggen zoals hij’, zei Elton John over Terry O’Neill. De hoffotograaf retourneerde het compliment met een volledige Eltonografie uit zijn persoonlijke archief. De expo biedt een eerste blik op de meer dan tweehonderd unieke foto’s uit het boek.

proud.co.uk

FESTIVAL

MADE IN KOREA

8/10 tot 1/3/09, Bozar, Brussel

Een expo over eeuwenoude boeddhistische kunst, hofdansen en sjamaanrituelen, cinema van Kim Ki-duk en Chan-wook Park (foto: Old Boy), een Koreaanse versie van A Midsummer Night’s Dream: het Land van de Vredige Ochtend heeft deze herfst voor Bozar geen geheimen.

bozar.be

expo

PICASSO EN DE MEESTERS

8/10 tot 2/2/09, Grand Palais, Parijs

Voor wie zich afvraagt waar Pablo Picasso zijn inspiratie haalde: het Parijse Grand Palais zet vanaf deze maand het werk van de Spanjaard naast dat van andere Grote Meesters als Renoir, Manet, Delacroix, Van Gogh, El Greco en Rembrandt. 4,37 miljoen euro kostte het plaatje, en dat is eraan te merken. Wellicht de meest ambitieuze schildertentoonstelling van het najaar.Foto: Grand nu au fauteuil rouge

grandpalais.fr

FOTOGRAFIE

EVE ARNOLD

Tot 31/10, Magnum Print Room, Londen

It’s all about Eve in de Magnum Print Room, waar leading lady Eve Arnold gefêteerd wordt. Vriendin van Marilyn Monroe, collega van Cartier-Bresson en fotografe van Francis Bacon en Isabella Rosselini: dan verdient een mens al ’s een retrospectieve.

Foto: Marilyn Monroe leest James Joyce, 1955.

magnumphotos.com

CONCERT

Flat Earth Society:

Video concert Expo 58

4/10, Flagey, Brussel

Belgische bigbandtrots Flat Earth Society brengt hulde aan Expo 58. Peter Vermeersch en de zijnen selecteerden hun meest filmische stukken en brengen ze live op een videocollage van beelden van toen.

flagey.be

CONCERT

Stephen Stills

6/10, AB, Brussel

Steevast in één adem genoemd worden met namen als David Crosby, Graham Nash en Neil Young: het schept verwachtingen. In de AB komt Stephen Stills bewijzen dat hij het ook alleen kan.

abconcerts.be

BOEK

A HISTORY OF ADVERTISING

Taschen, nu uit

Taschen dook de geschiedenis van de reclame in en vond de eerste Coca-Cola-advertentie, publicitair werk van Picasso en Magritte én de kameel die model stond voor het Camellogo. De historie van de reclame van 1842 tot nu.

taschen.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content